Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lindai Liepiņai policija piemērojusi personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu

© f64

Valsts policija (VP) šodien Saeimas deputāta amata kandidātei, partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētājai Lindai Liepiņai piemērojusi personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statusu lietā par ziņu izpaušanu bez izmeklētāja atļaujas.

Liepiņa aģentūrai LETA apliecināja, ka šodien bijusi izsaukta uz Valsts policiju, taču neesot informēta, kāda tieši pārkāpuma izdarīšana viņai tiek inkriminēta. Tāpat arī politiķe neesot iepazīstināta ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iesniegumu.

VP preses pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA apstiprināja, ka Liepiņai piemērots procesuālais statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Liepiņa šodien iztaujāta par informācijas sniegšanu KNAB izmeklētājiem, kā arī par sazināšanos ar aģentūru LETA pēc šī procesa. Liepiņa nezinot, vai KNAB viņu iepriekš bija pratinājusi kā liecinieci kriminālprocesā, kurā aizdomās turētie ir partijas biedri Artuss Kaimiņš un Atis Zakatistovs.

Jau ziņots, ka Valsts policijā par ziņu izpaušanu bez izmeklētāja atļaujas sākts kriminālprocess, kurā kā apgalvo Liepiņa tiek vērtēti viņas publiskie izteikumi, kuri jūnijā publicēti aģentūras LETA ziņā pēc liecības sniegšanas KNAB. Toreiz Liepiņa aģentūrai LETA skaidroja, ka KNAB pārstāvjiem lielākoties atbildēja uz jautājumiem par "KPV LV" biroja atrašanās vietām un partijas biedru pulcēšanās vietām dažādos laika posmos.

Krimināllikums par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu bez izmeklētāja vai prokurora atļaujas, ja to izdarījusi persona, kura ir bijusi brīdināta, paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Politiķe iepriekš atzina, ka viņa ir parakstījusies par informācijas neizpaušanu, vienlaikus gan mutiski KNAB pārstāvjiem norādot, ka liecības sniegšanas laikā nesaskatīja nekādu informāciju, kas būtu neizpaužama.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu šovasar aizturēja Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju, AS "Eco Baltia" padomes priekšsēdētāju Viesturu Tamužu. Vēlāk gan trijotne tika atbrīvota, viņiem piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.