Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāru federācija neapliekamo minimumu vēlas ne mazāku kā 370 eiro

© f64

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) līdz septembrim aicina parakstīties par nepieciešamajām izmaiņām, lai samazinātu nabadzību Latvijas pensionāru vidū, pastāstīja federācijā.

Pensionāru federācijas valde pieņēmusi lēmumu organizēt parakstu vākšanas akciju, aicinot pensionāru organizācijas vākt parakstus, lai septembrī plānotās tradicionālās pensionāru sapulces laikā pieņemtu lēmumu par to iesniegšanu attiecīgām valsts institūcijām.

LPF aicina ar savu atbalstu parakstīt vairākas prasības Saeimai un valdībai. Viena no prasībām ir pensionāra neapliekamo minimumu nākamgad noteikt ne zemāku par nabadzības riska robežu - 370 eiro apmērā.

Tāpat pensionāri pieprasa izpildīt Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) prasības no 2019.gada, proti, palielināt pensijas, nosakot sociālo pensiju ne zemāku par 20% no vidējās algas valstī, kā arī ieviešot papildus atbalstu vientuļajiem pensionāriem.

Tāpat pensionāri lūdz nodrošināt pacientu iemaksas par gultas dienu slimnīcā 7,11 eiro dienā, valsts kompensējamo zāļu kompensācijas daļu paaugstināt par 25%, kā arī atbrīvot no nekustamā īpašuma nodokļa maksas par vienīgo deklarētās dzīves vietas īpašumu vērtībā līdz 100 000 eiro.