Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

nra.lv - visstraujāk augošais portāls šogad vasarā

© publicitātes

Neraugoties uz karsto vasaru, jūlijs ir bijis aktīvs mēnesis, kad sabiedrība ar lielu interesi sekoja līdzi tādiem notikumiem kā emocionālie Dziesmu un deju svētki, azartiskais Futbola čempionāts Krievijā, traģiskā ugunsnelaimei Valdgalē, kā arī satraucošais karstuma vilnim, kas daudziem radīja veselības problēmas, un arī pirmās pirmsvēlēšanu kaislības, kas vēl tikai uzņem apgriezienus. Neatslābstot sabiedrības interesei par Latvijas sociālpolitisko vidi, jūlijs ir izrādījies arī visveiksmīgākais mēnesis portālam nra.lv Saskaņā ar pētījumu uzņēmuma Gemius datiem, tieši portāls nra.lv bijusi visstraujāk augošā platforma, kas savu auditoriju palielinājusi par 15%.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu no visām platformām kopā uzrāda ziņu portāli nra.lv un lsm.lv ar attiecīgi +15 un +12 procentu pieaugumu, tādējādi abas vietnes pakāpjas par vienu pozīciju un ierindojas kopējā Topa devītajā un sestajā vietā. Salīdzinot ar jūniju arī skaitliski lielāko apmeklētāju pieaugumu uzrāda vietne nra.lv ar +59 000 apmeklētājiem jeb Real Users, kā arī kopējā Topa līderis delfi.lv ar +55 000 apmeklētājiem jūlijā.

Procentuāli lielākais auditorijas kritums jūlijā uzrāda tiesību aktu vietne likumi.lv ar -9 procentu lielu auditorijas kritumu. Savukārt skaitliski lielāko auditorijas kritumu jūlijā uzrāda vietne inbox.lv ar -30 000 lielu apmeklētāju kritumu.

Top 4 apmeklētākās interneta vietnes apmeklējumos no datoriem paliek nemainīgas. Topa pirmajā vietā ar 637 000 apmeklētājiem ir vietne inbox.lv, kam seko portāls delfi.lv ar 605 000 Real Users, tvnet.lv ar 442 000 apmeklētājiem un jauns.lv ar 303 000 apmeklētājiem no datoriem jūlijā. Savukārt Topa piekto vietu ieņem portāls lsm.lv ar 296 000 apmeklētājiem, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Procentuāli lielāko auditorijas pieaugumu apmeklējumos no datoriem uzrāda ziņu portāls lsm.lv ar +10 procentiem, kā arī Topa 18. vietā esošais ziņu portāls diena.lv ar +8 procentu lielu auditorijas pieaugumu.

Skaitliski lielāko auditorijas kāpumu apmeklējumos no datoriem uzrāda vietnes nra.lv ar +16 000 apmeklētājiem un tvnet.lv ar +13 000 apmeklētājiem jūlijā.