Zatlers izvairīgi vērtē Kalnmeiera kandidatūru ģenerālprokurora amatam

Valsts prezidents Valdis Zatlers izvairīgi vērtē prokurora Ērika Kalnmeiera kandidatūru ģenerālprokurora amatam.

Zatlers uzskata, ka tagad Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja izvirzītajam ģenerālprokurora kandidātam Kalnmeieram ir jāiepazīstina sabiedrība ar sevi un savu redzējumu par prokuratūras darbību un prioritātēm, informē prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Vienlaikus prezidents uzsver: lai prokuratūra varētu pilnvērtīgi veikt savu darbu, tai ir nepieciešams Saeimas atbalstu guvis vadītājs, nevis tikai vietas izpildītājs. "Taču jautājums par to, kad tiek kandidāts apstiprināts Saeimā, ir tikai Saeimas kompetencē," valsts pirmās personas viedokli pauda viņa pārstāve.

Kā ziņots, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs nolēmis Saeimai apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā virzīt prokuroru Kalnmeieru. Bičkovičs savu izvēli pamatoja ar Kalnmeiera profesionalitāti, kompetenci un izpratni par procesiem prokuratūrā.

Kā ziņots, Bičkovičs iepriekš apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu bija izvirzījis Jāni Maizīti, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja.

11.maijā beidzās Maizīša ģenerālprokurora pilnvaras. Par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju Bičkovičs iecēla Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru Arvīdu Kalniņu.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais