Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība saņēmusi ASV uzņēmēja ziedojumu 100 000 eiro vērtībā

© f64

Aizvadītās nedēļas nogalē ASV uzņēmējs Sergejs Grišins ziedojis 100 000 eiro Latvijas Bērnu paliatīvās aprūpes biedrībai, informēja festivāla "Laima Rendezvous Jūrmala 2018" rīkotāju pārstāve Elita Mīlgrāve.

Viņa skaidroja, ka ziedojums paredzēts jaunā bērnu paliatīvās aprūpes centra "Sapņu tilti" būvniecībai, kas nosaukumu ieguvis par godu Mārtiņa Freimaņa dziesmai. Festivāla laikā radušos iniciatīvu turpinās koncertu sērija "Mans draugs - Mārtiņš Freimanis", kuras laikā savāktie līdzekļi arī tiks ziedoti bērnu paliatīvās aprūpes centra būvniecībai.

Pēc Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētājas Andas Jansones teiktā, Latvijā pašlaik ir ap 600 līdz 700 bērnu, kuriem ir neārstējamas onkoloģiskās, neiroloģiskās un ģenētiskās slimības. Rūpes par šiem bērniem gulstas uz vecāku, visbiežāk mammu, pleciem. Latvijā patlaban nav vietas, kur īslaicīgi varētu uzņemt ģimenes, kas rūpējas par neizārstējami slimiem bērniem, tādēļ centrs dotu iespēju ģimenēm būt kopā mājas apstākļos, vienlaicīgi saņemot visu nepieciešamo palīdzību, atbalstu un aprūpi.

Paredzēts, ka centru "Sapņu tilti" uzturēs ne tikai ar valsts atbalstu, bet arī no ziedojumiem un ienākumiem no sociālās uzņēmējdarbības.

Centrā bērniem būs pieejamas dažādas, tostarp arī radošās terapijas - muzikālā terapija, mākslas terapija, fizioterapija, psihoterapija, ka arī ūdens procedūras un iespēja apmeklēt sensoro telpu.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības mērķis ir nodrošināt atbalsta sistēmu, kas sniedz psihosociālu, medicīnisku un garīgu atbalstu ģimenēm, kurās ir bērni ar progresējošām hroniskām slimībām un tiem, kuriem radikālas terapijas iespējas ir izsmeltas.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē Dzintaru koncertzālē norisinājās festivāls "Laima Rendezvous Jūrmala 2018", kurā uzstājās tādi māksliniki kā Aņi Loraka, "Uma2rman", Mario Biondi, Tamara Gverdciteli, Aleksejs Čumakovs, Alekseev, Nastja Kamenskih, Artūrs Pirožkovs, Elīna Nečajeva, "The Ludvig", Intars Busulis, Mila Nitiča, Jānis Stībelis, Katrīna Gupalo, Ukrainas trupa "Ballet Freedom" u.c.