Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas vēlēšanas: "Jaunā Vienotība" atklāj jaunu kandidātu vārdus

© F64

No partiju apvienības "Jaunā Vienotība" uz 13.Saeimu kandidēs arī Valsts Izglītības satura centra (VISC) vadītājs, izglītības nozares eksperts Guntars Catlaks, Latvijas paralimpiskās kustības pārstāve Zane Skujiņa un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģiona vadītājs Aksels Roshofs, informēja politiskā spēka preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Jaunā Vienotība" 13.Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstus plāno apstiprināt un iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā augusta pirmajā nedēļā.

Lēmumu par šo cilvēku iekļaušanu kandidātu sarakstā ir apstiprinājusi "Jaunās Vienotības" valde.

Catlaks norāda, ka savu profesionālo mūžu ir aizvadījis izglītības nozarē, piedaloties vairāku izglītības reformu izstrādē un īstenošanā. "Skaidri apzinos, cik nozīmīgas Latvijas sabiedrībai ir šobrīd īstenojamās izglītības reformas. To sekmīga ieviešana dzīvē būtiski ietekmēs mūsu nākamās paaudzes. Esmu izšķīries par daudz aktīvāku un nepastarpinātāku iesaistīšanos to sekmīgā norisē, pievienojoties, manuprāt, spēcīgākajam un principiālākajam politiskajam spēkam izglītības jomā - partiju apvienībai "Jaunā Vienotība"," pauž VISC vadītājs.

Catlaks startēs Rīgas vēlēšanu apgabalā, Roshofs plāno startēt no Vidzemes vēlēšanu apgabala, savukārt Latvijas Paralimpiskās komitejas izlases komandas vadītāja Skujiņa vēlēšanās piedalīsies Zemgales vēlēšanu apgabalā.

"Jaunā Vienotība" 13.Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstus plāno apstiprināt un iesniegt Centrālajā vēlēšanu komisijā augusta pirmajā nedēļā.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra sākumā.