Par 16 000 latiem tuvāk mērķim – jaunām ūdensdziedniecības telpām

© nra.lv

16.jūnijā plkst.11.00 Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS)Bērnu slimnīcā Gaiļezerā, Juglas ielā 20 tiks prezentēti pirmie rezultāti akcijā „Dzīvības ūdens”. Šī ir arī pirmā reize, kad žurnālisti varēs apskatīt tuvāk ūdensdziedniecības neremontētās telpas, kas šobrīd atrodas dramatiskā stāvoklī.

Pasākuma laikā lielveikalu tīkls Rimi pasniegs 16,7 tūkstošus latu, kuri paredzēti šo telpu remontdarbiem. Ir sperts pirmais solis pretim akcijas „Dzīvības ūdens” mērķim – izveidot bērniem tik ļoti nepieciešamo Ūdensdziedniecības centru Gaiļezerā, kurš sliktā stāvokļa dēļ jau vairākus gadus nefunkcionē.

Pasākumu rīko akcijas iniciators Bērnu slimnīcas fonds kopā ar akcijas galveno atbalstītāju – laikrakstu „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Pasākumā piedalīsies Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, BKUS Vispārējās pediatrijas klīnikas vadītāja profesore Jevgēņija Livdāne, RIMI sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa, rekonstrukcijas projekta autore – arhitekte Ilona Vaivade, kura ir arī aktīva kustības Lielie Bērnu slimnīcai dalībniece, kā arī izdevniecības „Mediju nams” valdes priekšsēdētājs Armands Puče.

Akcijas norises laikā ir pievienojušies vairāki atbalstītāji, tai skaitā radio Skonto, mamma.lv, Vakcinācijas dienests. Pavisam nesen aicinājumam atbalstīt mazos pacientus ir atsaukušies arī vairāki SPA centri – Taka Spa, SPA Hotel „Ezeri” un Hotel Jūrmala SPA. „Mēs ļoti priecājamies, ka lielie nāk palīgā mazajiem un ceram, ka šī gada laikā izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus telpu remontam – kopsummā 50 tūkstošus latu. Ūdensdziedniecības iekārtām pagājušajā gadā naudu ziedoja SIA „Skonto metāls”, taču bija skaidrs, ka esošajās telpās iekārtas nevar likt. Pasākuma laikā visi varēs paši savām acīm apskatīt šīs telpas ” skaidroja L.Dambiņa

„Mēs vienmēr esam savos darbos izcēluši un kopuši ģimenes vērtības, jo Latvijas spēks ir rodams stiprās, gudrās un veselīgās ģimenēs. Bērni pasaulē nāk no ģimenēm, tur viņi rod savu dzīves ceļa klājumu, tur viņi iedvesmojas dzīves varoņdarbiem un pārbaudījumiem. Piedalīties šajā akcijā nav mūsu pašmērķis - tā ir mūsu pārliecība un pienākums,” stāsta A. Puče.

“Visur dzirdam skaistus saukļus par to, ka bērni ir mūsu nākotne, bet elementāri nokrāsot radiatorus vai griestus nespējam. Ko tad lai viņi mācās? Fasāde ir svarīga, bet tas kas iekšā, tas ir daudz svarīgāk. Mēs šeit esam, lai mazinātu saspringumu un stresa atstātās pēdas. Un viens no labākajiem līdzekļiem un palīgiem arī mums ir ūdens!” atzina SPA hotel “Ezeri” viesnīcas vadītāja Ieva Brice..

BKUS Bērnu slimnīcā Gaiļezerā esošā Bērnu psihiatrijas klīnika ir vienīgā Latvijā un šeit atrodas arī vienīgā bērnu neirorehabilitācijas nodaļa. Ūdensdziedniecības bloks Bērnu slimnīcā Gaiļezerā būtu vienīgā vieta valstī, kur varētu saņemt pilnvērtīgu terapiju un rehabilitāciju gan psihiatrijas, gan jaundzimušo un citu nodaļu pacienti, kuru ārstēšanā ūdens procedūras ļoti svarīgas. Bērnu psihiatrijas klīnikā vidēji ārstējas 1000 pacienti gadā un bērnu ārstēšanā svarīgu vietu ieņem nemedikamentozā terapija.

Ūdensdziedniecības bloks Bērnu slimnīcā Gaiļezerā strādāja kopš 1993.gada. Ņemot vērā gan līdzekļu trūkumu, gan ekspluatācijas intensitāti, 2005. gadā tika pārtraukta hidroterapiju, jo Šarko dušas konsoles tālāka ekspluatācija kļuva bīstama personālam un apmeklētājiem, savukārt ārstnieciskās peldes tika pārtrauktas 2009.gadā bojātas ventilācijas sistēmas un tehnisko ierīču nolietojuma dēļ.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais