Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Daļēji aptur "Vangažu Nafta" darbību

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Valsts vides dienests (VVD) šā gada 18.jūlijā pieņēma lēmumu par daļēju SIA “Vangažu Nafta” darbības apturēšanu. Ar lēmumu ir noteikts, ka apturēta SIA “Vangažu Nafta” darbība iekārtas daļā ‘Meža miers”, Inčukalna pagastā, Inčukalna novadā, kas attiecas uz benzīna produktu grupas ievešanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un attīrīšanu, kā arī bīstamo atkritumu uzglabāšanu.

Šis lēmums ir spēkā līdz laikam, kamēr uzņēmums pilnībā izpildīs VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) apstiprinātajā pasākumu plānā traucējošas smakas samazināšanai vai novēršanai izvirzītās prasības: aizstās esošos biofiltrus ar iekārtu, kas nodrošina benzīna grupas produktu pārkraušanā radušos emisiju oksidāciju, izmantojot mikroviļņus, uzstādīs un nodos ekspluatācijā dzelzceļa estakādes lietus ūdeņu un nolijumu , kā arī atsūknēto piesārņoto gruntsūdeņu attīrīšanas iekārtu, nodrošinās benzīna tvaiku savākšanu no dzelzceļa estakādes un novadīšanu uz biofiltra vietā uzstādīto iekārtu.

Saskaņā ar likumu “Par piesārņojumu”, šis lēmums par iekārtas darbības apturēšanu daļā stājas spēkā un ir izpildāms nekavējoši pēc tā saņemšanas. Lēmuma apstrīdēšana neaptur tā izpildi.