Nīderlandē uz sēkļa uzskrējis NBS mīnu meklētājs "Visvaldis"

Jūras spēku Flotiles Mīnu kuģu eskadras mīnu meklētājs "Visvaldis" šopavasar tika komandēts uz Nīderlandi, lai veiktu kuģa akustisko un magnētisko lauku mērījumus. Mērījumu laikā kuģis uzgrūdās sēklim, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas preses pārstāve Sandra Brāle.

Ūdenslīdējiem veicot kuģa apskati, vizuāli bojājumi netika konstatēti, taču atklājās, ka pie palielinātas slodzes kuģim novērojama vibrācija un dzirdama berzes skaņa balsta gultņa rajonā, līdz ar to ierobežota kuģošanas kapacitāte un bez ekspertu slēdziena nebija droši sākt tranzītu uz Latviju. Uzreiz pēc tam tika panākta vienošanās ar Nīderlandes pusi par kuģa izcelšanu dokā Nīderlandes pilsētas Denhelderas Militārajā remontu rūpnīcā, skaidroja Brāle.

Lielākā daļa kuģa apkalpes jau nogādāti Latvijā, bet Nīderlandē palikuši tikai tie apkalpes locekļi, kuri nodrošina kuģa apsardzi remonta laikā, kā arī seko remontdarbu norisei.

Kuģa remontu plānots pabeigt 21.jūnijā. Pēc tam kuģis atgriezīsies Latvijā.

Mīnu meklētājs "Visvaldis" ir būvēts 1984.gadā, tā iepriekšējais nosaukums ir "Delfzijl", kuģa ūdens izspaids ir 595 tonnas, garums - 51,6 metri, platums - 8,96 metri, bet maksimālais ātrums - 15 mezgli. Kuģa komandā ir 35 jūrnieki.

Kuģi Latvijas bruņotie spēki no Nīderlandes pārņēma 2008.gadā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais