Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Google Street View" automašīna atkal viesosies Latvijā

© f64

Šovasar Google Street View automašīna atkal ceļos pa Latviju, lai atjauninātu vietējos datus Google Maps kartē. Šoreiz Street View automašīna īpašu uzmanību pievērsīs informācijas atjaunināšanai par starppilsētu ceļiem.

Populārā Google Maps iespēja Street View pašlaik ir pieejama vairāk nekā 85 valstīs visā pasaulē, kā arī Arktikā un Antarktīdā. Tā lietotājiem dod iespēju aplūkot dažādu ielu, kā arī kultūras un nacionālā mantojuma objektu attēlus 360° griezumā. Šī iespēja ir pieejama arī programmā Google Earth un Google Maps mobilajā lietotnē.

Kā ierasts, Google dara visu iespējamo, lai aizsargātu privātumu, vienlaikus ļaujot lietotājiem izmantot Street View iespēju savā labā. Pirms apkopoto attēlu publicēšanas tie tiek apstrādāti ar īpašu tehnoloģiju, aizklājot cilvēku sejas un automašīnu reģistrācijas numurus, lai tie nebūtu identificējami, tādējādi pasargājot personu privātumu. Street View piedāvā arī iespēju vēlāk izņemt attēlus, par kuriem saņemts paziņojums, ko iespējams izdarīt, nospiežot pogu “Ziņot par problēmu” jebkura attēla apakšējā labajā stūrī.

Brauciens sāksies 25. jūlijā un ilgs aptuveni divus mēnešus.