Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pēc Brigmaņa kritikas Vējonim Kučinskis uzslavē prezidentu par darbu iekšpolitikā

© f64

Nav pamata kaut ko pārmest Valsts prezidentam Raimondam Vējonim par viņa funkciju pildīšanu un iekšpolitisko jautājumu risināšanu, šodien pēc Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa izteikumus par atbalstu Vējoņa pārvēlēšanai prezidenta amatā uz otro termiņu.

Premjers atzina, ka piekrīt Brigamanim par to, ka citi varbūt no prezidenta sagaida labu izskatu un runas, tomēr par Vējoņa funkciju pildīšanu un iekšpolitisko jautājumu risināšanu Kučinskim neesot ne mazāko pārmetumu.

Lai gan Vējonis vēl nav paziņojis, kāds ir viņa lēmums par kandidēšanu uz otro termiņu Valsts prezidenta amatā, ZZS, visticamāk, viņa kandidatūru atbalstītu. Tomēr vienlaikus Brigmanis nesola pārliecinošu atbalstu Vējoņa pārvēlēšanai.

Jau vēstīts, ka Brigmanis intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" atzina, ka sākumā ir jātiek skaidrībā, vai Vējonis personīgi piekrīt kandidēt uz otro termiņu un piebilda, ka pēdējā laika notikumi un dzirdētais liecina, ka izredzes viņam nav tās labākās.

"Vējoņa attieksme pret valsti, tautu, sabiedrību, izpratne par tautsaimniecību, ārpolitikas virzienu, sadarbība ar Saeimu un valdību - manuprāt, tur viss ir labi. Var runāt par niansēm - cik veikli viņš var atbildēt Trampa jokiem, neapjukt neordinārās situācijās, taču kopumā prezidents labi tiek galā. Taču sabiedrība uz prezidentu skatās kā simbolu, iedvesmas avotu, kvēlu runu teicēju. Te, godīgi sakot, Vējonim iet švaki," sacīja Brigmanis.

Politiķis pieļāva, ka pie vainas varētu būt raksturs, iespējams, nopietnās veselības problēmas ir atstājušas savu iespaidu, lai gan piebilda, ka gadījumā, ja Vējonis būs gatavs startēt un uzrunās ZZS, tad partija, visticamāk, viņu atbalstīs.