Palielinājies elektrolīniju bojājumu skaits Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas un Ventspils apkārtnē

Dienas laikā ir palielinājies elektrolīniju bojājumu skaits Daugavpils, Rēzeknes, Ludzas un Ventspils apkārtnē, aģentūrai LETA stāstīja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Vējainā laika dēļ joprojām elektroapgāde ir traucēta vairāk nekā 8000 "Latvenergo" klientu. Latgalē patlaban bojājumus novērš 40 "Latvenergo" brigādes un aptuveni tikpat daudz sertificētu uzņēmumu pārstāvju.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka arī naktī un rīt dienā gaidāms dienvidrietumu, rietumu vējš no 5 līdz 10 metriem sekundē, Kurzemē un Vidzemē brāzmās no 15 līdz 18 metriem sekundē.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Balvu novada Vectilžas pagasta "Vecavotiņu" saimniece Elma Lazarenko, negaiss pagājušajā naktī nopostījis simtgadīgus bērzus pie mājas, pagasta centrā nolauztas gobas, vītoli. No rīta nav bijis izbraucams ceļš Egļuciems -Vectilža, kur viens aiz otra ceļu šķērsojuši vairāki nolauzti koki.

"Negaiss sākās pēkšņi naktī pēc plkst.1 ar pērkonu, zibeni, stipru vēju un lietu. Ganībās esošie gaļas liellopi no izbīļa bija saspiedušies cieši kopā viens pie otra. Saimniecība bija palikusi bez elektrības līdz šī rīta plkst.11. Sen nebija piedzīvots tik spēcīgs negaiss. Lietus gāzās straumēm," pagājušās nakts notikumus atceras saimniece.