Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Benesam Aijo nesteidz atņemt Latvijas pilsonību

© F64

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) arvien turpina pārbaudi par iespēju atņemt Latvijas pilsonību apsūdzētajam nacionālboļševiku aktīvistam Benesam Aijo, kurš iesaistījies bruņotajā konfliktā Austrumukrainā.

Lēmums joprojām nav pieņemts, jo Krievijas puse nesteidzas ar informācijas sniegšanu par šīs personas iespējamo Krievijas pilsonību.

Lēmums joprojām nav pieņemts, jo Krievijas puse nesteidzas ar informācijas sniegšanu par šīs personas iespējamo Krievijas pilsonību, aģentūrai LETA norādīja PMLP.

LETA jau ziņoja, ka PMLP iepriekš norādīja, ka pārbaudē galvenais ir noskaidrot, vai Aijo patiešām nav ieguvis nevienas citas valsts pilsonību.

Kā ziņots, Drošības policija (DP) iepriekš sāka jaunu kriminālprocesu pret Austrumukrainas teroristu rindās karojošo nacionālboļševiku Aijo par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstī. Par to draud brīvības atņemšana līdz desmit gadiem.

Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2015.gadā izsludināja Aijo meklēšanā krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu. Aijo bija jāstājas tiesas priekšā, taču viņš ir aizbēdzis no Latvijas un paziņoja, ka atrodas pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" armijas rindās Donbasā un piedalās kaujas operācijās.