Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Dodies peldēties? Uzzini, kur ir vissiltākais ūdens!

© F64

Atklātas jūras piekrastē Kurzemē, īpaši pie Ventspils, saglabājas auksts ūdens, bet vissiltākais tas ir Rīgas līča rietumu piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un pašvaldību sniegtā informācija.

Ziemeļvēja ietekmē sestdien un svētdien siltākais ūdens gaidāms Rīgas līča rietumos un dienvidos.

Jūrā pie Ventspils ūdens temperatūra kopš jūlija sākuma svārstās ap +10 grādiem, brīžiem noslīdot vēl zemāk. Arī sestdienas rītā ūdens temperatūra Ventspilī ir tikai +10 grādu.

Liepājā novērojumu stacija izvietota Tirdzniecības kanālā, kur ūdens temperatūra šonedēļ svārstījusies amplitūdā no +13 līdz +21 grādam.

Rīgas jūras līcī vēsākais ūdens ir Vidzemes piekrastē, tā temperatūra vidēji +15..+17 grādu. Arī Rīgas peldvietās ūdens temperatūra sestdienas rītā ir +16..+17 grādu.

Rīgas līča Kurzemes piekrastē ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem. Aptuveni +20 grādu silts ūdens sestdienas rītā ir gan Mērsragā, gan Kolkā.

Jūrmalas Zilā karoga peldvietās ūdens temperatūra piektdien paaugstinājās līdz +19..+20 grādiem, bet Jaunķemeros - līdz pat +23 grādiem. Sestdien plkst.9 visās Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra bija +17..+19 grādu.

Ziemeļvēja ietekmē sestdien un svētdien siltākais ūdens gaidāms Rīgas līča rietumos un dienvidos. Nākamnedēļ dominēs ziemeļaustrumu vējš, tā ietekmē var pazemināties ūdens temperatūra Vidzemes piekrastē, bet siltākais ūdens būs Rīgas līča piekrastē no Jūrmalas līdz Kolkai.

Piekrastē, kur vējš pūš no ūdens puses, ir siltākais ūdens un vēsākais gaiss, kā arī potenciāli lielākā zilaļģu koncentrācija.

Sestdien Latvijas piekrastē galvenokārt pūtīs mērens ziemeļu vējš, gaisa temperatūra pie jūras nepārsniegs +19..+24 grādus. Vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, nokrišņi netiek prognozēti Rīgas līča Kurzemes piekrastē.