Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Daudzbērnu ģimenēm Dziesmu svētkos būs pieejams bezmaksas sabiedriskais transports

© f64

Valdība šodien atbalstīja bezmaksas transporta nodrošināšanu daudzbērnu ģimenēm Dziesmu un deju svētku pasākumu laikā no 5.jūlija līdz 9.jūlijam.

Atvieglojums attieksies uz sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā.

SM aplēsusi, ka kopumā tam nepieciešami 15 976 eiro. Ieceres īstenošanai papildus finansējums nebūs nepieciešams - to plānots nodrošināt no 2017.-2019.gada jaunās politikas iniciatīvas "Daudzbērnu ģimenēm sniegti braukšanas maksas atvieglojumi starppilsētu sabiedriskajā transportā".

Braukšanas maksas atvieglojumus varēs saņemt, uzrādot "Latvijas Goda ģimenes" apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu. Bērni līdz 15 gadu vecumam personu apliecinoša dokumenta vietā kopā ar "3+ Ģimenes karti" var uzrādīt skolēnu apliecību.

Kā ziņots, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicinājusi Satiksmes ministriju (SM) nodrošināt bezmaksas starppilsētu un reģionālo sabiedrisko transportu daudzbērnu ģimenēm Dziesmu un deju svētku noslēguma pasākumu laikā no 5. līdz 9.jūlijam.

XXVI Vispārējie latviešu dziesmu un XVI Deju svētki nedēļas garumā mākslinieciskos kolektīvus pulcēs vairāk nekā 65 svētku pasākumos Rīgā, kuros kopumā piedalīsies 16 500 kora dziedātāju no 427 koriem un 18 174 dejotāji no 739 kolektīviem, kā arī citu kolektīvu pārstāvji.