Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sāks izsniegt 1991.gada barikāžu dalībnieka apliecības

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šodien preses konferencē paredzēts sākt izsniegt 1991.gada barikāžu dalībnieka statusa apliecības.

Kā aģentūru LETA informēja 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrības vadītājs Renārs Zaļais, preses konference notiks organizācijas konferenču zālē Krāmu ielā 3, Rīgā.

Valdība aprīlī atbalstīja 67 521 eiro piešķiršanu biedrībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar barikāžu dalībnieka statusu apliecinošu apliecību izgatavošanu, izsniegšanu un lietvedību

Pasākumā tiks sniegta informācija par pieņemtā likuma "Par 1991.gada barikāžu dalībnieka statusu" izpildes gaitu.

Kā ziņots, valdība aprīlī atbalstīja 67 521 eiro piešķiršanu biedrībai, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar barikāžu dalībnieka statusu apliecinošu apliecību izgatavošanu, izsniegšanu un lietvedību.

1991.gada barikāžu dalībnieka apliecību izsniegs bez derīguma termiņa ierobežojuma un bez maksas. Barikāžu dalībnieku reģistrācija tiks veikta, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un valsts apbalvojuma "1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme" apliecības vai pateicības raksta par dalību barikādēs 1991.gada janvārī un augustā oriģinālu vai dublikātu.

Barikāžu dalībnieka apliecība paredzēta uzrādīšanai valsts un pašvaldību iestādēs, saskaņā ar likumu "Par 1991.gada barikāžu dalībnieku statusu". Šis likums paredz, ka pašvaldība ir tiesīga noteikt šīm personām sociālās garantijas, piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, kā arī atvieglojumus pašvaldības nodevu maksāšanā vai pakalpojumu saņemšanā.