Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šogad Jāņos aizturēti vairāk iereibušu šoferu nekā pērn

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Jāņu nedēļas nogalē pie stūres alkohola reibumā sēdušies vairāk cilvēku, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis stāstīja, ka šogad svētku dienās aizturēti 66 autovadītāji, kas sēdušies pie stūres alkohola reibumā, lai gan pagājušajā gadā par šādu rīcību bija aizturēti 60 šoferi. Viņš piebilda, ka vislielākais autovadītāju skaits - 33 autovadītāji, tika aizturēti aizvadītajā diennaktī. "Diemžēl nākas secināt, ka arvien ir sastopami cilvēki, kuri pret noteiktajām prasībām izturas bezatbildīgi," secināja Krapsis.

Jau ziņots, ka Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem līdz svētdienas pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaits un aizturēto dzērājšoferu skaits nav lielāks kā ikdienā, aģentūrai LETA atzina Valsts policijā.

Jāņu naktī notikušo traģisko negadījumu Kocēnu novadā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl trīs cieta, policija nesaista tieši ar Jāņu svinībām, jo to izraisījis uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Ceļu policija masveida pārbaudēs uz autoceļiem Līgo dienā pārbaudījusi 12 982 autovadītājus. Aizturēti desmit autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kā arī četri šoferi narkotiku iespaidā.

Arī Jāņu diena līdz pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - līdz plkst.15 reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem neviens nav bijis ar smagām sekām.

Jāņu naktī notikušo traģisko negadījumu Kocēnu novadā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl trīs cieta, policija nesaista tieši ar Jāņu svinībām, jo to izraisījis uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Jāņu dienā dzēsti 13 ugunsgrēki, bet no ūdenstilpnēm izcelts viens noslīkušais, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, trīs Rīgā, bet viens citā pilsētā. Tāpat veikti 20 glābšanas darbi, no tiem 12 novados, septiņi Rīgā, bet viens citā pilsētā. Savukārt septiņi izsaukumi izrādījušies maldinājumi.

Jau ziņots, ka Līgo vakarā Limbažu novada Limbažu pagastā noslīcis cilvēks. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvju rīcībā esošā informācija liecina, ka noslīkušais vīrietis bija 38 gadus vecs, aģentūrai LETA apliecināja dienestā. Tāpat sestdien Strenču novada Plāņu pagastā no dīķa tika izcelts noslīcis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem darbiniekiem.

NMPD pārstāvji informēja, ka noslīkušais vīrietis bija 64 gadus vecs, un viņa mirstīgās atliekas atrada makšķernieki. Vīrietis pēdējo reizi bija redzēts dienu iepriekš.

Kā ziņots, piektdienā pirms Līgo svētkiem Latvijā par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja 23 autovadītājus, savukārt salīdzinājumā ceturtdien par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja deviņus autovadītājus, trešdien tika pieķerti četri šādi braucēji, bet otrdien policija aizturēja astoņus dzērājšoferus.

Kopumā Līgo dienā un Jāņu naktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 21 cietis.

Avārijā Jāņu naktī uz Valmieras šosejas Kocēnu novada Rubenē divi cilvēki gājuši bojā, trīs guvuši traumas. Naktī īsi pirms plkst.1 vieglās automašīnas "Volvo" priekšā izskrējis alnis. Pēc sadursmes ar dzīvnieku automašīna ieslīdēja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar kravas automašīnu DAF. Negadījumā gāja bojā 1974.gadā dzimusi sieviete un 2002.gadā dzimusi jauniete. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts 2006.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimusi sievieti, 1968.gadā dzimis vīrietis. Gan bojā gājušie, gan cietuši bijuši automašīnā "Volvo".