Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Izplata brīdinājumu "Vairāk Saules" darbiniekiem: Nelaidiet policistus savās mājās!

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Restorānu tīkla "Vairāk saules" pārstāvjiem ir aizdomas, ka kriminālpolicija cenšas iebiedēt uzņēmuma esošos un bijušos darbiniekus, teikts "Vairāk saules" līdzīpašnieka Endija Bērziņa publikācija sociālajā tīklā "Facebook".

Pēc mūsu ziņām kriminālpolicija mēģina iebiedēt daudzus no jums, draudot izrēķināties ar jums par it kā viņiem zināmiem jūsu veciem likuma pārkāpumiem.

Bērziņš ar ieraksta palīdzību aicina visus esošos un bijušos "Vairāk saules" darbiniekus nelaist savās dzīvesvietās policijas pārstāvjus un neparakstīt dokumentus bez advokāta klātbūtnes. "Pēc mūsu ziņām kriminālpolicija mēģina iebiedēt daudzus no jums, draudot izrēķināties ar jums par it kā viņiem zināmiem jūsu veciem likuma pārkāpumiem," publikācijā uzsvēra "Vairāk saules" līdzīpašnieks.

Viņš aicina restorānu tīkla darbiniekus konsultēties ar advokātu, lai izvairītos no situācijas, kurā patlaban atrodas krimināllietā par iejaukšanos kases aparātu darbībā aizdomās turētais IT speciālists Edgars Štrombergs. Tāpat Bērziņš bijušajiem un esošajiem "Vairāk saules" darbiniekiem piedāvā sazināties ar uzņēmuma advokātu Armandu Rasu gadījumā, ja pašiem nav iespējams nodrošināt sev advokātu.

"Vairāk saules" pārstāve Laura Minskere aģentūrai LETA norādīja, ka kriminālpolicija ir uzrunājusi esošos un bijušos restorānu tīkla darbiniekus, piedraudot viņiem ar veciem likuma pārkāpumiem informācijas iegūšanai. Pēc Minskeres paustā, uzņēmumam ir bažas, ka tādējādi "Vairāk saules" darbinieki var nonākt Štrombergam līdzīgā situācijā.

Vaicāta, vai "Vairāk saules" ir kādi nodomi vērsties atbildīgajās iestādēs par radušos situāciju, uzņēmuma pārstāve norādīja, ka Bērziņš ir jau aicinājis visas iespējamās institūcijas pievērst īpašu uzmanību izmeklēšanas procesam, tomēr, ņemot vērā kriminālpolicijas izmantotās metodes, nolemts darbiniekus par to brīdināt ar "Facebook" starpniecību, lai ar to sasniegtu pēc iespējas lielāku darbinieku skaitu.

Jau ziņots, ka Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" 12.jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus un pieļauj, ka notikušais ir konkurentu provokācija. Vēlāk publiski izskanēja, ka īsu brīdi pēc tam, kad Valsts policija bija sākusi kratīšanu uzņēmuma "Vairāk saules" restorānos, vairāki Rīgas tirdzniecības centri saņēmuši e-pastus no konkurējošā picēriju tīkla "Čili pica", ko pārvalda Lietuvā reģistrētā uzņēmuma "Čili Holdings" meitasfirma.

Restorānu tīkla īpašniece SIA "Vēl vairāk saules" dibināta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn "Vēl vairāk saules" strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 216 122 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Vēl vairāk saules" ietilpst AS "VVS Holding", kas dibināta 2015.gadā un kuras pamatkapitāls ir 45 600 eiro. Holdingā ietilpst arī "Vairāk saules" makaronu ražotne un banketu struktūra SIA "VVS Catering" un SIA "VVS Rent", kurā pāriet uzņēmuma pamatlīdzekļi un tiek pirkti visi jaunie, kurus pēc tam iznomā. AS "VVS Holding" apgrozījums 2017.gadā bija 5,553 miljoni eiro, bet peļņa - 202 605 eiro.