Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

7 padomi atbildīgai saulgriežu svinēšanai

© f64

Kuram gan nepatīk lustīgi nolīgot! Reizēm šķiet, ka Līgo svētki ir vairāk gaidīti nekā Ziemassvētki vai sava dzimšanas diena. Un kādēļ gan ne, ja Līgo svētki ir pašā vasaras vidū - saulgriežu laikā, kad diena ir visgarākā, bet nakts - visīsākā. Jautras brīvdienas ģimenes un draugu lokā, kad var bezrūpībā aizmirst par darbu un savām ikdienas rūpēm. Taču vienu gan apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (turpmāk tekstā – BTA) aicina neaizmirst - atbildību par savu rīcību. Tādēļ BTA aicinājums ikvienam līgotājam ir: ēd, dzer un lec, bet - prātīgi un ar mēru!

"Līgo svētkos bieži vien neiztikt bez jautrības, taču diemžēl tieši jautrība, kas dažkārt ir pat pārlieku liela, rada būtisku riska faktoru iekulties nelaimē. Jautrība, smiekli un prieks ir cilvēkam vajadzīgs, tikai priecāties ir jāprot un tas ir jādara atbildīgi. Tieši atbildība ir katra svētku svinētāja stiprākais arguments un rūpe, lai svētki aizritētu godam un bez liekam nepatikšanām. Atbildība ir arī mūsu, BTA, viena no pamatvērtībām. Tādēļ mūsu aicinājums visiem svētku svinētājiem ir - līgot atbildīgi!" aicina BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš.

Pirms posties un doties uz Līgo svētku svinēšanu, ir vērts vēlreiz pārskatīt šos BTA septiņus ieteikumus, kuri noderēs, lai svētkus aizvadītu droši un bez raizēm.

1. Auto atslēgas noliec drošā vietā.

Ja brauc ar auto vai arī stūrē kāds no tavas ģimenes locekļiem, iesakām uzreiz nolikt auto atslēgas drošā vietā vai iedot tās mājas saimniekiem. Tas drošības labad, ja gadās smeķēt kādu alutiņu vairāk, arī lai kādam citam vai pašam negribētos sēsties pie stūres reibumā. Kad cilvēks ir iereibis, viss šķiet daudz vienkāršāk un iespējamāks, tādēļ arī rodas šādi "brašuļi", kuri "var" braukt reibumā. Nevar! Šis punkts ir ļoti svarīgs arī tiem prātīgajiem šoferīšiem, kuri nelieto alkoholu vispār, ja sēž pie stūres. Par šo padomu jāatceras arī Jāņu tēvam, nepieļaujot iespēju, ka kāds no līgotājiem sēžas pie stūres iereibis. Atslēgas jānoliek drošā vietā arī tādēļ, lai līgošanas laikā tās nejauši nepazūd un jūs varat pēc tam laimīgi tikt mājās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā