Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Vairāk Saules" līdzīpašnieks par kratīšanām: No sākuma domāju, ka notikusi slepkavība

© F64

Restorānu tīkla "Vairāk Saules" līdzīpašnieks Endijs Bērziņš radio Baltkom pastāstīja, ka laikā, kad restorānos tika veiktas policijas kratīšanas, viņš esot bijis izbraukumā un par notiekošo uzzinājis no kolēģes.

Ko vēl var padomāt, ja tavos restorānos un birojos notiek specoperācija.

Viņš atklāja, ka, kad saņēma telefona zvanu par kratīšanām, no sākuma nodomāja, ka restorānā notikusi slepkavība.

"Ko vēl var padomāt, ja tavos restorānos un birojos notiek specoperācija. Atnāca cilvēki ar pilnu ekipējumu. Pēc viņu teiktā, viņi esot noklausījušies mūsu birojus pusgadu, viņi zināja, ka pie mums strādā trīs grāmatvedes, visas sievietes. Kāpēc vajadzēja tādu operāciju? Nav skaidrs," teica Bērziņš.

Tāpat Bērziņš atklāja, kāda bija viņa pirmā rīcība, uzzinot par notikušo.

"Es nekavējoties sāku zvanīt draugiem, uz restorānu asociāciju. Man teica, ka kratīšanas ordenī esot varējis saprast, par ko tiekam turēti aizdomās. Taču ar jaunajiem kases aparātiem, kas pie mums ir uzstādīti, nav iespējams veikt nekādas nelikumīgas manipulācijas," skaidroja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Valsts policija par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā "Vairāk saules" pagājušajā nedēļā bija aizturējusi četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.