Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Joprojām turpina dzēst ugunsgrēku Ādažu poligonā, kas izcēlās svētdien

© F64

Ugunsgrēka Ādažu poligonā dzēšanas darbi tā ierobežotajā teritorijā joprojām turpinās un tā dzēšanas darbi noritēs turpmāko dienu diennakts gaišajā laikā. Pēc tumsas iestāšanās ugunsgrēka vietu plānots uzraudzīt, lai uguns neatsāktos, informēja Valsts meža dienestā (VMD).

Pilnīga ugunsgrēka likvidēšana var prasīt vēl vairākas dienas.

VMD pastāstīja, ka vietā, kur Ādažu poligonā nedēļas nogalē izcēlās ugunsgrēks, ārpus ierobežotās teritorijas liesmas tālāk vairs neizplatās un arī sadūmojums ir ievērojami mazinājies, tomēr pilnīga ugunsgrēka likvidēšana var prasīt vēl vairākas dienas.

Meža ugunsgrēks Ādažu poligonā plašumā neiet, jo vakar tā teritorija tika ierobežota. Pēc tam visa platība tika uzmērīta un pēc mērījumu rezultātiem secināts, ka uguns skartā platība kopumā ir 770 hektāri.

Saskaņā ar VMD sniegto informāciju, dzēšanas darbos ugunsgrēka ierobežotajā teritorijā piedalās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), kā arī zemessardze. Arī NBS Gaisa spēku helikopters ir gatavs jebkurā brīdī pacelies gaisā, ja būs tāda nepieciešamība.

Kā ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās svētdien.

Detalizētāks vērtējums par to, kādi zaudējumi ar šo ugunsgrēku nodarīti dabas resursiem, būšot zināms vēlāk.