Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Iespējams, Latvijas iedzīvotājiem atvieglos ceļošanu uz Taizemi

© F64

Latvija un Taizeme vienojušās par iespēju tuvākajā laikā iekļaut Latvijas pilsoņus vīzu atvieglojumu sarakstā.

Lai veicinātu sadarbību tūrisma jomā, Pildegovičs atkārtoti aicināja Taizemi rast iespēju iekļaut Latvijas pilsoņus vīzu atvieglojumu sarakstā, kas ļautu uzturēties valstī bez vīzas līdz 30 dienām līdzšinējo 15 dienu vietā.

Bangkokā norisinājās Latvijas un Taizemes Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. No Latvijas puses tās vadīja ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, savukārt no Taizemes puses - Ārlietu ministrijas valsts sekretāre Busaja Matelina. Latvijas delegācijā piedalījās arī Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Konsultācijās tika pārrunāts plašs divpusējo attiecību, kā arī reģiona aktualitāšu un starptautisko jautājumu loks, tostarp sadarbības iespējas ASEM (Āzijas-Eiropas sanāksme) un ANO. Savukārt kā abu valstu potenciālās ekonomiskās sadarbības jomas valsts sekretārs Pildegovičs minēja transporta, loģistikas un tūrisma nozares.

Lai veicinātu sadarbību tūrisma jomā, Pildegovičs atkārtoti aicināja Taizemi rast iespēju iekļaut Latvijas pilsoņus vīzu atvieglojumu sarakstā, kas ļautu uzturēties valstī bez vīzas līdz 30 dienām līdzšinējo 15 dienu vietā. Taizemes puse informēja, ka tiek veikti sagatavošanās darbi Latvijas pilsoņu iekļaušanai minētajā bezvīzu sarakstā.

Vizītes laikā tika parakstīts līgums par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, dienesta un oficiālo pasu turētājiem. Tas paredz, ka diplomātisko, dienesta un oficiālo pasu turētāji bez vīzas varēs uzturēties otras puses teritorijā, nepārsniedzot 90 dienas jebkurā 180 dienu periodā no ieceļošanas datuma.

Iepriekšējās Latvijas un Taizemes Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas notika 2011.gadā Rīgā.