Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

"Vairāk saules" restorānu īpašnieks: Ar policijas līdzdalību izvērsta izrēķināšanās

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Kratīšanas, kas šodien veiktas "Vairāk saules" restorānos, ir izrēķināšanās, kas tiek veikta ar policijas līdzdalību, tādu viedokli otrdien raidījumam "LNT Ziņas" pauda restorānu īpašnieks Endijs Bērziņš.

"Simts procenti mēs zinām, ka tas ir pilnīgākais reiderisms."

Saskaņā ar restorāna īpašnieka teikto, kratīšanu veikusi Kriminālpolicija, kas šīs darbības sākusi uz kāda iesnieguma pamata saistībā ar aizdomām par iejaukšanos kases aparātos, kā rezultātā valstij varētu būt nodarīti 1,5 miljonu eiro zaudējumi. Bērziņš gan šādu iespēju kategoriski noliedz un pauž sašutumu par tiesībsargājošo iestāžu, viņaprāt, patvaļu.

"Mums ir pamatotas aizdomas, un mēs tuvākajās dienās nāksim klajā ar paziņojumu un faktiem. Simts procenti mēs zinām, ka tas ir pilnīgākais reiderisms. Esmu simts procenti pārliecināts, ka policijai nāksies atvainoties. Visur būs, ka "Vairāk saules" to dara. Pēc tam būs maza relīzīte, ka "sorry" - sajaucām. Bet [stāstīt] to, ka mēs to nedarām, tas aizņems gadus," sašutis bija Bērziņš. Kratīšana notiekot sešos ''Vairāk saules" restorānos, kā arī ražošanas cehā un dzīvesvietās.

Vairāki cilvēki sociālajos tīklos pēcpusdienā ziņoja, ka apmeklētāji no restorāniem "Vairāk saules" tika izraidīti, durvis aizslēgtas, bet pie restorāniem izlikti uzraksti, ka tie ir slēgti tehnisku iemeslu dēļ. Restorāni joprojām ir slēgti, un pagaidām nav zināms, kad tie atkal varētu būt pieejami apmeklētājiem. Valsts policija ziņas par notikušo pagaidām nesniedz.