Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

TĪMEKLĪ: Skarbi kritizē Mamikinu, kurš izteicies par policijas jauno vizuālo tēlu

© Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency

Pirmdien Latvijas Valsts policija sabiedrību informēja, kā turpmāk vizuāli izskatīsies tās rīcībā esošās automašīnas. Kamēr vieni sociālo tīklu lietotāji pamanījuši, cik jaunā marķējuma policijas auto izskatās līdzīgi tiem spēkratiem, kas tiek izmantoti citviet Eiropā, tikmēr Eiropas parlamenta deputāts Andrejs Mamiks norādījis, ka jaunais policijas vizuālais tēls atgādinot Ukrainas karogu.

Jauno vizuālo dizainu izstrādājuši Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, veidojot policijas transportlīdzekļus mūsdienīgus, ar spilgtu eleganci, ietvertu pagātni un iekodētu latvisko identitāti.

Viena no jaunā trafarējuma svarīgākajām īpašībām ir tā redzamība mūsu klimatiskajos apstākļos, proti, policijas operatīvais transports ir labi pamanāms gan diennakts gaišajā laikā, gan apgrūtinātas redzamības apstākļos, arī tad, kad nav ieslēgtas bākugunis.

Likumsargu auto jauno vizuālo tēlu pamanījis arī Eiropas parlamenta(EP) deputāts Andrejs Mamikins, kurš mikroblogošanas vietnē twitter pirmdien norādījis, ka tā esot nevis Latvijas policija, bet gan bezgalīgs Ukrainas karogs.

EP deputāta ierakstu pamanījuši arī citi šī mikroblogošanas vietnes lietotāji, kuri nav kautrējušies visai skarbi atbildēt uz A.Mamikina salīdzinājumu.

Kāds lietotājs, piemēram, norādījis, ka tad jau tā esot visas Eiropas ukrainizācija, jo šāda veida policijas automašīnu krāsojums tiek izmantots arī citviet Eiropā.

"Protams, Mamikina kungs, labāk būtu rozā ar zaļām svītrām un uzrakstu kirlicā. Neaizmirstam pareiztocīgo krustus un visādus portretus pa visu perimetru," atbildē EP parlamenta deputātam norādījis kāds twitter lietotājs. Vēl kāds cits ieraksta komentētājs nav kautrējies izteikt viedokli, ka "cienījamam deputātam steidzami nepieciešamas spēcīgākas brilles un ielūkoties pasaules karogu kartē! Esmu pārliecināts, ka baltais auto ar zilu un sarkanu krāsojumu būtu “izcils” šī “speciālista” saprašanā!"

Jau vēstīts, ka jauno trafarējumu operatīvajam transportam Valsts policija plāno ieviest pakāpeniski. Vispirms vizuālās identitātes maiņu piedzīvos operatīvais transports, kas saistīts ar ceļu satiksmes kontroli un patrulēšanas funkciju izpildi, bet pakāpeniski trīs gadu laikā tas tiks nomainīts visam transportam.

Šonedēļ ar jauno Valsts policijas transportlīdzekļu trafarējuma vizuālo identitāti iepazīstināsim arī visos Latvijas reģionos, kad trafarētā automašīna viesosies otrdien Zemgales reģionā, trešdien Vidzemes reģionā, ceturtdien Latgales reģionā un piektdien - Kurzemes reģionā.