Ādažu poligonā liesmas tomēr izlauzušās no ierobežotās teritorijas [papildināts]

© Lauris Aizupietis/F64

Palielinoties vējam šodien Ādažu poligonā liesmas tomēr izlauzušās no ierobežotās teritorijas, informēja Valsts meža dienestā (VMD).

Neskatoties uz veiksmīgu lielās meža ugunsgrēka platības ierobežošanas šodien priekšpusdienā, liesmas, palielinoties vējam, tomēr ir izlauzušās no ierobežotās teritorijas un dzēšanas darbi turpinās ar jaunu sparu.

Pirmdienas vakarā līdz plkst.20.30 joprojām nebija izdevies lokalizēt Ādažu poligonā izcēlušos ugunsgrēku, apstiprināja Valsts Mežu dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš sacīja, ka dzēšanas darbi joprojām notiek un uguns liesmas tiek dzēstas, izmantojot visu pieejamo ekipējumu. "Nupat aplūkoju situāciju no helikoptera, un jāatzīst, ka nekas iepriecinošs par izveidojušos situāciju nav sakāms. Taču dzēšanas darbi turpinās," sacīja Jaunķiķis, norādot, ka dažviet liesmas izdevies ierobežot, bet citās vietās, vēja dēļ, tās joprojām turpina izplatīties.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās gan VMD transports, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvie transportlīdzekļi, kā arī iesaistījušies Nacionālie bruņotie spēki (NBS) un dzēšana notiek arī no gaisa ar NBS helikopteri, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.

Ugunsgrēka, kas nedēļas nogalē izcēlās Ādažu poligonā, cēloņi gan vēl tiek skaidroti. Zigmunds Jaunķiķis atzina, ka pagaidām ir pāragri spriest par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem.

Ādažu poligons ir izvietots Ādažu un Sējas novadu administratīvajās teritorijās, poligona platība aizņem vairāk nekā 13 000 hektāru.