Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas uzņēmums eksprortēs alu uz Īriju

Alus darītava "Valmiermuižas alus" drīzumā sāks realizēt alu Īrijā, kur uzņēmuma ražotā produkcija līdz šim nebija pieejama, teica alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Pateicoties viena viena Īrijā dzīvojoša latvieša uzstājībai, kurš mūs pārliecināja par nepieciešamību eksportēt alu uz Īriju, šogad uz Jāņiem gan Īrijā dzīvojošajiem latviešiem, gan citiem alus baudītājiem šajā valstī būs pieejams arī "Valmiermuižas alus".

''Pateicoties viena viena Īrijā dzīvojoša latvieša uzstājībai, kurš mūs pārliecināja par nepieciešamību eksportēt alu uz Īriju, šogad uz Jāņiem gan Īrijā dzīvojošajiem latviešiem, gan citiem alus baudītājiem šajā valstī būs pieejams arī "Valmiermuižas alus". Nākamās nedēļas sākumā mēs aizsūtīsim pirmo alus partiju uz Īriju," teica Ruņģis, piebilstot, ka šī ir pozitīva, simboliska ziņa Latvijas simtgades kontekstā.

Ruņģis piebilda, ka "Valmiermuižas alus" alu piegādās kādam vairumtirgotājam Īrijā, pie kura jebkurš interesents Īrijā varēs iegādāties uzņēmuma ražoto produkciju.

Jau ziņots, ka alus darītavas "Valmiermuižas alus" ražotais alus ir nopērkams arī Zviedrijā un Dānijā, kā arī alus darītavai ir bijuši sūtījumi uz Lielbritāniju. Pērn pirmo reizi bija sūtījums arī uz Austrāliju. Tomēr uzņēmuma prioritāte produkcijas realizācijas ziņā ir Baltijas valstis un Baltijas jūras reģiona valstis.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2017.gadā bija 4,606 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 136 007 eiro.

"Valmiermuižas alus" reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 1 396 691 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds". Savukārt 60% "Valmiermuižas ieguldījumu fonda" daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenverwaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".