Mazcenas dekoderus neatņems

© f64

Neatkarīgās lasītājs Austrums devies uz Lattelecom veikalu tirdzniecības parkā Alfa Rīgā, lai iegādātos mazcenas dekoderu uz nomaksu. Viņam piedāvāts noslēgt īres līgumu uz diviem gadiem, kā tas visur ir reklamēts, taču piedāvātajā līgumā nekas nav minēts par dekodera īpašumtiesībām pēc šā termiņa. Dekoderu realizētājs atzīst, ka likumdošanā ir trūkumi, taču sola, ka nevienam dekoderus neatņems.

"Tā kā Lattelecom nav finanšu iestāde, juridiski mēs nevaram piedāvāt preci uz nomaksu, taču varam piedāvāt iekārtu īrēt uz noteiktu periodu un vēlāk to bez maksas iegūt savā īpašumā, ja klients izsaka šādu vēlmi. Līgumā ir ierakstīts, ka klients dekoderu īrē un līdz termiņa beigām (divi gadi) ierīce ir Lattelecom īpašums. Pēc šā termiņa beigām klientam, ja viņš to vēlas, ir iespēja dekoderu iegūt savā īpašumā, bet, ja viņš to nevēlas, tā var palikt arī Lattelecom īpašums, kas pastāvīgi atrodas pie klienta. Jebkurā gadījumā – Lattelecom dekoderus cilvēkiem nost neņems, par to nebūtu jāsatraucas," Neatkarīgajai apstiprina Lattelecom televīzijas pakalpojuma vadītājs Arvils Kupris.

Jau ziņots, ka tiem iedzīvotājiem, kas nevar vai nevēlas uzreiz maksāt pilnu summu par dekoderu (39 latus), uzņēmums radis iespēju dekoderu īrēt par 1,98 latiem mēnesī divu gadu termiņā. Pēc šā perioda dekoders pāriet klienta īpašumā.

Šādu pakalpojumu piedāvā tikai Lattelecom, par to var interesēties uzņēmuma veikalos un pa tālruni 177.

"Ja interesents jau ir Lattelecom klients (saņem rēķinu, piemēram, par telefonu vai kādu citu pakalpojumu), dekodera īri noformēt var aizejot uz veikalu vai piezvanot uz 177. Tiem, kas vēl nav mūsu klienti, tiek veikta kredītkontrole, lai pārliecinātos, vai viņi nav parādnieku reģistros, un izvairītos no potenciāliem krāpšanas gadījumiem. Pēc šīs pārbaudes arī viņiem ir iespēja īrēt dekoderu un turpināt skatīties televīziju," precizē A. Kupris.

Lai skatītos bezmaksas TV kanālus ciparu apraidē, nepieciešams signāla uztvērējs. Tos var iegādāties 620 Latvijas pasta nodaļās, Rimi, Supernetto un Maxima lielveikalos.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais