Šī gada maijs bijis siltākais meteoroloģisko novērojumu vēsturē

© f64

Šis maijs bijis siltākais Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu vēsturē, liecina LVĢMC informācija.

Vidējā temperatūra maijā sasniegusi 15,3 grādus, kas ir par 3,9 grādiem virs mēneša normas, padarot aizvadīto mēnesi par siltāko kopš 1924.gada.

Mēneša minimālā gaisa temperatūra -0,4 grādi 6. maijā tika novērota Mērsragā, bet maksimālā gaisa temperatūra +30,1 grādi- 30. maijā Rucavā, kas ir jauns Latvijas 30.maija maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Kopumā maijā tika pārspēti 2 Latvijas un 25 novērojumu staciju diennakts un 1 novērojumu stacijas mēneša maksimālās gaisa temperatūras rekordi, bet atkārtoti tika 1 Latvijas un 1 novērojumu stacijas diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā maijā bija 23,8 milimetri, kas ir 51% zem mēneša normas (48,8 milimetri), šī gada maijam kļūstot par 10. sausāko novērojumu vēsturē un 3. sausāko līdz šim 21. gadsimtā. Visvairāk nokrišņu bija Daugavpilī - 55,7 milimetri, bet vismazāk - Salacgrīvā (9,4 milimetri).

Visstiprākās vēja brāzmas (21,5 m/s) tika novērotas 1. maijā Kolkā.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais