Trešdien pierims vējš, aukstai naktij sekos vēsa diena

© f64

Trešdien Latvijā gaidāmi līdzīgi laikapstākļi kā otrdien, vienīgi vējš būs lēnāks, prognozē sinoptiķi.

Naktī, gaisa temperatūrai pazeminoties līdz +1..+6 grādiem, daudzviet gaidāma salna zāles virskārtā. Salna visvairāk iespējama Vidzemē, arī Sēlijā un Kurzemes vidienē. Nedaudz siltāka nakts gaidāma piekrastē - vietām līdz +10 grādiem.

Dienā gaiss iesils līdz +13..+17 grādiem.

Daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes un krusa. Stiprākie nokrišņi gaidāmi naktī teritorijā uz dienvidiem no Rīgas jūras līča.

Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, saistībā ar lielākajiem gubu mākoņiem vietām gaidāmas vēja brāzmas līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā tuvākajā diennaktī brīžiem līs, iespējamas pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju un krusu. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +7 grādiem un dienā, uzspīdot saulei, paaugstināsies līdz +15 grādiem.

Latvijā

Jaunākie dati par Latvijā veiktajiem noziegumiem liecina, ka strauji pieaug sīko zādzību skaits: 2021. gadā tādu bija 6519, bet 2023. gadā - jau 9422. "Interesanti, ka vienlaikus samazinās zādzības lielos apjomos un/vai grupās: 2021. gadā to bija 4499, bet 2023. gadā - 4046. Tiesa, izmaiņas nav tik straujas, 11% - ja runā precīzi," skaidro apsardzes uzņēmuma "Apsardzes alianse" valdes loceklis Romāns Vorslavs.

Svarīgākais