Dodamies peldēties! Jūrmalā ūdens temperatūra sasniegusi +20 grādus

© F64 Photo Agency

Svētdienas rītā ūdens temperatūra Jūrmalas Zilā karoga peldvietās bija no +17 grādiem Dubultos un Mellužos līdz +20 grādiem Bulduros un Jaunķemeros, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Sagaidāms, ka dienas gaitā ūdens kļūs vēl nedaudz siltāks. Sestdienas pēcpusdienā ūdens temperatūra Jūrmalā pakāpās līdz +21 grādam.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra Rīgas līča Kurzemes piekrastē svētdienas rītā bija +13..+18 grādu, bet Saulkrastu apkaimē tikai +11 grādu.

Auksts ūdens saglabājas atklātā jūrā - ūdens temperatūra pie Ventspils un Liepājas +8..+10 grādu.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros caurmērā +18..+23 grādi.

Pirmdien un otrdien gaidāmā stiprā vēja dēļ pludmales glābšanas dienesti var aizliegt peldēties jūrā, paceļot sarkano karogu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais