Kultūras ministrs atlaiž savu preses sekretāri; atlaistā pārmet neētiskas darba attiecības

© Arnolds Rāzna

No šodienas kultūras ministra Inta Dāldera preses sekretāre Inese Kreicberga beidz pildīt savus dienesta pienākumus, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM).

Kreicberga bijusi KM ārštata darbiniece. Dālderis preses sekretāres atlaišanu pamato ar nepieciešamību taupīt valsts budžeta līdzekļus, savukārt Kreicberga apgalvo: "Mums bija atšķirīgs priekšstats par to, kas ir ētika darba attiecībās."

Tautas partijas preses sekretārs Arno Pjatkins aģentūrai LETA apgalvoja, ka Kreicberga nav TP biedre, "Dālderis viņu atrada un uzaicināja darbā pats". Tāpēc, viņaprāt, dīvaini skan Dāldera presei paustais apgalvojums, ka "TP bijusi prasība, ka tās ministriem katram jābūt savam preses sekretāram, kurš veidotu viedokli atbilstoši partijas nostājai".

Kā LETA jau ziņoja, Kreicberga kultūras ministra preses sekretāres pienākumus sāka pildīt šā gada janvārī.

Kreicberga dzimusi 1977.gada 15.janvārī, mācījusies Jūrmalas 1.vidusskolā un Ziemeļvalstu ģimnāzijā. Viņa ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu komunikāciju specialitātē un sociālo zinātņu maģistra grādu politikas zinātnē.

No 1993.gada līdz 1996.gadam Kreicberga bija laikraksta "Vakara Ziņas" žurnāliste, 1996.gadā - "Labvakar" producētā raidījuma "Tādi esam" žurnāliste, no 1997.gada līdz 1998.gadam LNT raidījuma "Nedēļa" žurnāliste. No 1997.gada līdz 1998.gadam viņa bijusi izstāžu kompānijas "Creatio" reklāmas un PR menedžere.

No 1998.gada līdz 2000.gadam Kreicberga strādāja par AS "Multibanka" preses sekretāri. 2000.gada februārī Kreicberga kļuva par Valsts nekustamā īpašuma aģentūras preses sekretāri, bet 2005.gada aprīlī kļuva par "Latvijas Pasta" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāju.

Kreicberga amatu saglabāja arī pēc tam, kad Dālderis aizgāja no TP, bet saglabāja ministra krēslu.

Kultūras ministra preses sekretāra amats bija vakants kopš 2006.gada novembra, kad toreizējās kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP) preses sekretāra amatu atstāja Dainis Miķelsons.

Patlaban kultūras ministra biroja vadītāja ir Vita Cīrule, parlamentārā sekretāre ir Elita Šņepste.

Kultūras ministram ir tikai ārštata padomnieki. Atlīdzību (700 latus mēnesī) saņem vienīgi ārštata padomnieks kultūrizglītības jautājumos Egīls Šēfers.

Latvijā

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais