Dienas laikā Latvijā izcēlušies trīs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

© F64

Vakar Latvijā dzēsti trīs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 100 izsaukumus - 64 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst.10.05 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Maltas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūnī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva mājas jumts, divi šķūņi, pirts un saimniecības ēka zem viena jumta 150 kvadrātmetru platībā.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.14.55.

Plkst.13.48 saņemts izsaukums uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies fermā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg vienstāva mūra ēka 4900 kvadrātmetru platībā un iekšā deg 1000 kubikmetri siena. Dzīvnieki no fermas evakuēti pirms VUGD ierašanās.

Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst.19.44 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst.16.39 ugunsdzēsēji steidzās uz Smiltenes novada Grundzāles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kokapstrādes cehā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva kokapstrādes ceha jumts 650 kvadrātmetru platībā un tas ir iebrucis. Plkst.23.44 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 100 izsaukumus - 64 uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, avīzes, riepas, papeļu pūkas, krūmi, dzīvžogs, kūdra, pērnā zāle, siena ruļļi, meža zemsedze, elektrības sadales skapis, pacēlājs, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss, trīs kravas automašīnas piekabes, šķūņa jumts, saimniecības ēkas jumts, divi šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Svarīgākais