Pašvaldības varēs uzlikt administratīvu sodu par taksometru maksimālā tarifa pārsniegšanu

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijām grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK), kurā tiks noteiktas pašvaldību tiesības uzlikt sodus par pašvaldības noteikto maksimālo tarifu par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem pārkāpšanu.

Pēdējā laikā ir saasinājusies klientu apkrāpšanas problēma taksometros, saņemtas ārvalstu ceļotāju un vietējo iedzīvotāju sūdzības, kā arī ārvalstu pārstāvniecības ir norādījušas uz šīs problēmas risināšanas nepieciešamību. Šī situācija atstāj negatīvu iespaidu par Latvijas pakalpojumu kvalitāti, kā arī valsts kopējo tēlu, teikts likumprojekta anotācijā.

LAPK 158.1.pantā norādītais vienotais taksometru tarifs šobrīd vairs netiek piemērots. Atbilstoši Autopārvadājumu likuma 39.panta 5.daļai pašvaldība nosaka maksimālo maksu par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem.

Šobrīd LAPK noteic, ka minētos pārkāpumus izskata tikai rajonu tiesu tiesneši.

Lai novērstu nesakritību tiesību aktos, kā arī skaidrāk noteiktu tiesības pašvaldībām attiecīgi arī uzlikt sodus par pašvaldības noteikto maksimālo tarifu pārkāpšanu, ir sagatavoti grozījumi LAPK.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais