Terorisma draudi: Amerikas vēstniecība izplata brīdinājumu ASV pilsoņiem Latvijā

© F64

ASV vēstniecība Latvijā ir izplatījusi drošības brīdinājumu ASV pilsoņiem Latvijā saistībā ar iespējamiem terorisma draudiem.

Paziņojumā uzsvērts, ka ASV valdībai joprojām ir bažas par to, ka teroristi varētu censties vērsties pret ASV pilsoņiem. Teroristi varot izmantot dažādas taktikas, piemēram, vardarbīgus uzbrukumus vai nolaupīšanu. Viņu uzbrukumi varot būt mērķēti uz skolām, slimnīcām, baznīcām, tūrisma vietām, transporta mezgliem un citām vietām.

ASV pilsoņi tiek mudināti uzmanīties sabiedriskās vietās, izvērtēt ceļojumu maršrutus, padomāt par personīgajiem drošības plāniem u.tml. Ja tiešām noticis uzbrukums, ASV pilsoņi tiek mudināti sazināties ar vēstniecību un sekot līdzi vietējās varas sniegtajai informācijai.

Ekrānšāviņš/ASV vēstniecība

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.