Ušakovs: 9.maijs Uzvaras parkā ir ģimenes piemiņas pasākums

© F64

Uzvaras parkā 9.majā notiekošais pasākums ir veltīts ģimeņu piemiņai, tā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Rīgas mērs norādīja, ka vienmēr ir piedalījies šajā pasākumā un to darīs arī šogad. "Esmu daudz reizes stāstījis, ka tas ir ģimenes piemiņas pasākums. Ja cilvēki atsakās no ģimenes piemiņas, viņus pēc tam neciena ne savējie, ne svešie, ne oponenti," izteicās Ušakovs.

Viņš arī apliecināja, ka šodien, kad tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, noliks ziedus kopā ar pārējām amatpersonām.

Kā vēstīts, Rīgas domē 9.maijā pieteikts ikgadējais biedrības "9.may.lv" pasākums pie Uzvaras pieminekļa, kā arī divi gājieni.

Pasākums Uzvaras parkā pieteikts no plkst.9 līdz plkst.23, kā mērķi norādot fašisma sagrāves svinēšanu. Šis pasākums pēdējos gadus pulcējis vairākus desmitus tūkstošus cilvēku. Organizatori pieteikumā norādījuši, ka tajā piedalīsies vismaz 10 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Svarīgākais