Valdības ziņā LR2 palikšana valsts vai privātās rokās

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) šonedēļ apņēmusies iesniegt valdībai pieprasījumu, kurā Ministru kabinetam būs jāatbild, vai populārāko raidstaciju valstī LR2 – subsidēs no valsts budžeta vai nodos koncesijā privātam partnerim.

"Kārtējo reizi darbs ir palicis pusratā. Valdība naudu LR2 darbības nodrošināšanai līdz gada beigām piešķīra, taču lēmums par koncesijas izbeigšanu tā arī nav pieņemts," neizpratni pauž NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Arī viņa vietniece Dace Buceniece atzīst, ka valdība nav atbildējusi, kas notiks tālāk ar LR2, jo pirms diviem mēnešiem piešķirtie 183 069 lati radiostacijas darbības nodrošināšanai līdz gada beigām neatrisina jautājumu par tālāku tā uzturēšanu. Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne apgalvo, ka jautājums par koncesiju nav aktuāls, jo "līdzekļi darbības nodrošināšanai šim gadam ir piešķirti. Par atkārtotu atgriešanos pie koncesijas neviens nav neko minējis. Līdz ar to var uzskatīt, ka šis jautājums ir zaudējis aktualitāti".

Taču NRTP rīcībā nav neviena valdības apstiprināta dokumenta, kurā būtu minēts, ka jābeidz izskatīt LR2 nodošana koncesijā. Ā. Kleckins šo valdības neizlēmību skaidro ar gaidāmajām vēlēšanām, tāpēc tā nespēj atbildēt, vai LR2 turpmākai darbībai 2011. gadā un tālāk būs pieejama valsts dotācija.

"Domāju, ka vairāk nekā gadu pēc šīs idejas intensīvas, bet ne pārāk labi izskaidrotas virzīšanas tiešām būtu jāpieņem lēmums no tās atteikties, ja jau tā nav realizēta. Līdz ar to es pārāk neuztrauktos, vai koncesijas plānošana šķiet atraktīva potenciālajiem investoriem, bet vairāk uztrauktos par to, kā turpmāk attīstīsies LR2. Vai tas pēc neilga laika atkal nebūs ķīlnieka lomā – tam it kā nebūs finansējuma un pastāvēs iespēja, ka LR var zaudēt populārāko kanālu un reklāmas līdzekļu avotu," norāda mediju eksperte Anda Rožukalne.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais