Ministre no jaunā VID vadītāja sagaida mērķtiecību

© F64

Lielā konkurence uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatu var nodrošināt labāku konkursa iznākumu, prognozēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Jau ziņots, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu pieteikušies 19 pretendenti.

"Mani priecē, ka pieteikušies tik daudz pretendentu, jo konkurence vienmēr dod labākus rezultātus. Būtu labi, ja konkursā būtu pieteikušies kandidāti ne tikai no valsts pārvaldes, tajā skaitā VID, bet arī privātā sektora," sacīja finanšu ministre.

Reizniece-Ozola sagaida, ka jaunais VID vadītājs būs tāds, kas spēs sasniegt VID nospraustos mērķus - padarīt par VID par efektīvu iestādi, kas ir draudzīga pret uzņēmējiem, bet stingra pret nodokļu nemaksātājiem un apkaro ēnu ekonomiku.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kura vadīja VID kopš 2016.gada novembra.

Šā gada 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 9.aprīlī.

Iepriekš Reizniece-Ozola norādīja, ka būtiskākās lietas, kas VID jāturpina, ir Nodokļu un muitas policijas nostiprināšana, nodokļu reformas skaidrošana grāmatvežiem, vienotā konta ieviešana, audita veikšanas reforma, ieviešot labākas procedūras. Tāpat jāturpina padziļinātās sadarbības programmas pilnveidošana un ēnu ekonomikas apkarošana.

Svarīgākais