VID ģenerāldirektora amatam pietiekušies 19 kandidāti

© vid.gov.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam pietiekušies 19 kandidāti, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Cik man zināms, ir pieteikušies 19 kandidāti. Tāpēc būs no kā izvēlēties," teica Reizniece-Ozola, atzīstot, ka plašāka informācija viņas rīcībā nav, jo attiecīgo konkursu organizē Valsts kanceleja.

Tajā pašā laikā ministre pauda gandarījumu, ka cilvēki ir bijuši atsaucīgi un ir izrādījuši vēlmi uzņemties attiecīgo amatu.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu bija trešdiena, 2.maijs. Ceturtdien plkst.14.40 Ministru kabineta Preses konferenču zālē Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis mediju intereses gadījumā varētu informēt par VID ģenerāldirektora amata konkursa norisi un saņemto pieteikumu skaitu. Savukārt plkst.15 konkursa komisija sāks vērtēt iesniegtos pieteikumus.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisijas sastāvā ir Citskovskis, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece nodokļu administrēšanas un ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumos Jana Salmiņa, finanšu ministra biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs un Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs. Pretendentu atlases procesā piedalās arī neatkarīgi novērotāji, kas pārstāv Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Drošības policiju.

Tāpat ziņots, ka naktī uz 10.martu negaidīti nomira VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kura vadīja VID kopš 2016.gada novembra.

Šā gada 13.martā valdība par VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju iecēla VID ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, VID Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko.

Latvijā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien Rīgas pilī pasniedza Valsts prezidenta balvas augstvērtīgākos rezultātus sieviešu un vīriešu konkurencē sasniegušajiem vieglatlētiem, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Svarīgākais