Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par godu svētkiem televīzijas torņos Valmierā, Cesvainē, Daugavpilī un Rēzeknē pacels karogu

© f64

Par godu 4.maijam šodien VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) torņos Valmierā, Cesvainē, Daugavpilī un Rēzeknē pacels valsts karogu.

Katrā no minētajiem torņiem tiks pacelti 3x6 metru lieli valsts karogi, kuri tajos plīvos līdz šā gada 7.maijam.

Savukārt valsts karogu Zaķusalas televīzijas tornī pacels šā gada 4.maijā no plkst.9 līdz 10, un tas plīvos līdz saulrietam. Starta signālu karoga pacelšanai Zaķusalas televīzijas tornī dos satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Pilsētas iedzīvotāji un viesi ir aicināti noskatīties karoga pacelšanu, kā arī iesaistīties kopīgās radošās aktivitātēs, kā televīzijas torņa skatu laukuma apmeklējums par samazinātu cenu - vienu eiro.

Karogus izvietos vairāk nekā 200 un 300 metru augstumā, kur vides un vēja ietekme pat šķietami mierīgā dienā var būtiski atšķirties no uz zemes esošajiem apstākļiem, tāpēc karogi ir darināti no īpaši izturīga materiāla.

Visi četri ārpus galvaspilsētas esošie torņi ir 202 metru augsti un ir augstākie torņi Latvijā. Zaķusalas tornis ir 368 metrus augsts, savukārt Cesvaines torņa karoga masts ir augstāks par Zaķusalas TV torņa karoga mastu, jo pats tornis atrodas teju 200 metrus virs jūras līmeņa. Vienlaikus Cesvaines torņa smaile, kas atrodas 398 metrus virs jūras līmeņa, ir arī augstākais punkts Baltijā.

Vienlaikus LVRTC informēja, ka valsts simtajā dzimšanas dienā šā gada novembrī plānots pacelt dažāda izmēra karogus 20 Latvijas augstākajos torņos Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē.

Zaķusalas televīzijas tornī pirmo reizi karogu pacēla 2014.gadā, svinot LVRTC dibināšanas deviņdesmito gada dienā