Iekšlietu ministrija budžetu samazinās par 20 miljoniem latu

Nākamā gada valsts budžetā Iekšlietu ministrija (IeM) ir atradusi iespēju samazināt savas izmaksas par 17 līdz 20 miljoniem latu, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "100.pants" sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Plānotais samazinājums neskar IeM pakļautībā esošo iestāžu darbinieku algas, tas balstīts uz iekšējiem samazinājumiem pašā ministrijā.

"Ja būs jāmeklē papildus nauda samazinājumam, tad uzskatu, ka, piemēram, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta likvidēšanas gadījumā varētu iegūt vidēji 20 miljonus latu, bet rezultāts tam būtu katastrofāls un cilvēki ciestu vēl vairāk," uzsvēra ministre.

Kā ziņots, drošība valstī valdībai būtu jādefinē kā prioritāte, jo tālāka darbinieku atlaišana no iekšlietu dienestiem vai budžeta līdzekļu samazināšana draud izraisīt nekontrolējamu noziedzības vilni.

Pie šāda secinājuma šodien pēc tikšanās ar Mūrnieci un IeM valsts sekretāri Ilzi Pētersoni nonākuši iekšlietu sistēmas dienestu vadītāji.

Līdz ar vispārējās ekonomiskās situācijas pasliktināšanos sāk apstiprināties iepriekš paustās bažas par apdraudējumu iekšējai drošībai valstī. Policija ziņo par smago un sevišķi smago noziegumu skaita pieaugumu, palielinājies bruņoto uzbrukumu un laupīšanas gadījumu skaits, bet Valsts robežsardze (VRS) reģistrējusi gandrīz divkāršu kontrabandas un nelegālās imigrācijas pieaugumu.

Svarīgākais