Ginesa rekorda uzstādīšanas ģenerālmēģinājums Ventspilī norisinājies veiksmīgi

© Ventspils dome

Otrdien Ventspilī, Ostas ielas promenādē, iepretī ziedu skulptūrai „Mārītes”, norisinājās Ginesa rekorda uzstādīšanas – Garākā ziedu paklāja pasaulē veidošanas ģenerālmēģinājums. Ģenerālmēģinājuma laikā no 2500 podiņos augošām samtenēm un leduspuķēm brīvprātīgie mēģinājuma dalībnieki izveidoja 50 metrus garu un 1 metru platu ziedu paklāja posmu.

Paklāja veidošanas ģenerālmēģinājumā varēja piedalīties ikviens ventspilnieks un arī pilsētas viesis. Pasākumam pieteikušies bija 36 brīvprātīgie, to vidū pārstāvji no bērnu dārza „Rūķītis”, SIA „Andifs”, kā arī vairākas Ventspils ģimenes. Pasākuma laikā pievienojās arī citi ventspilnieki, kuri ar lielu interesi iesaistījās puķu kārtošanā. Pēc pasākuma visi klātesošie apsprieda mēģinājuma norisi un izteica viedokli, ko vajadzētu pamainīt un uzlabot, lai viss noritētu gludi Ginesa rekorda uzstādīšanas laikā. Visi ģenerālmēģinājuma dalībnieki saņēma arī īpašus krekliņus kā piemiņas velti par līdzdalību šajā pasākumā.

Ģenerālmēģinājuma sākumā uzrunu teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, kurš šajā pasākumā ir iesaistījies ne tikai kā organizators, bet arī kā puķu audzētājs garākajam puķu paklājam pasaulē. Ošenieks uzrunas laikā uzsvēra, ka šī ir lieliska iespēja katram ventspilniekam pielikt roku savas pilsētas vēstures veidošanā, un tā būs patiešām lieliska dāvana pilsētai, ja mēs šo rekordu visi kopā uzstādīsim. Tāpat Ošenieks aicināja visus iesaistīties brīvprātīgo kustībā, lai kopīgiem spēkiem šo ieceri realizētu. Brīvprātīgajiem būs uzticēti visdažādākie darbi – puķu kastu izcelšana no automašīnām, nogādāšana līdz likšanas vietai un puķu podiņu rindošana paklājā. Pieteikties var gan privātpersonas, gan uzņēmumi, var veidot draugu grupas vai piedalīties individuāli. Par savu vēlmi piedalīties paklāja veidošanā var pieteikties, zvanot uz Ventspils Tūrisma informācijas centru tālr. 63622263, vai arī sūtot e-pastu uz tourism@ventspils.lv.

Kā jau iepriekš ziņots, par godu Ventspils pilsētas 720. jubilejai 23. un 24. jūlijā Ostas ielas promenādē iecerēts izveidots 1500 metru garu un 1 metru platu ziedu paklāju, tajā izmantojot turpat 80 tūkstošus podiņos augošu puķu. Izveidotais puķu paklājs būs apskatāms līdz pat 27. jūlijam, pēc tam puķes tiks izstādītas pie skolām un bērnudārziem, kā arī īpašā, pilsētas jubilejai par godu veidotā lielā puķu dobē.

Ir pieteikušies arī ventspilnieki, kuri apņēmušies izaudzēt puķes paklāja vajadzībām. Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks jau audzē agerātus, kas noderēs paklāja veidošanā, bet Ventspils Starptautiskajā rakstnieku un tulkotāju mājā aug samtenes, par kurām rūpējas visi mājas iemītnieki.

Tiem, kas nebūs paši izaudzējuši puķes un arī nebūs pieteikušies par brīvprātīgajiem, pasākuma laikā būs iespēja tās iegādāties ievietošanai ziedu paklājā, tādējādi pieliekot savu roku paklāja veidošanā.

Latvijā

Finanšu nozares asociācija (FNA) un lielākās bankas šodien mediju pasākumā informēja par aktuālo situāciju kreditēšanas jomā un banku aprēķinus par solidaritātes iemaksas sasaisti ar kreditēšanu.

Svarīgākais