Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Melbārde: "ABLV Bank" darbības apturēšanas dēļ ir nodarīta liela skāde Latvijas kultūrai

© F64

"Man ir jāatzīst, ka "ABLV Bank" darbības apturēšana ir nesusi lielu skādi Latvijas kultūrai un kultūras mecenātismam, jo faktiski darbību ir apturējis ne tikai ABLV labdarības fonds, bet arī Ināras un Borisa Teterevu fonds, jo arī šī fonda līdzekļi šobrīd ir iesaldēti "ABLV Bank" likvidācijas procesā," kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) sacīja RīgaTV 24 raidījumā "TOP5".

Melbārde norādīja, ka daudzas kultūras iestādes pašlaik cieš, jo paļāvās uz šo fondu atbalstu. “Gan Kultūras ministrijai un tās iestādēm, gan arī citām neatkarīgām institūcijām, kas gadiem ilgi bija cieši sadarbojušies ar šiem diviem fondiem, šobrīd ir ļoti grūts gads, jo jādomā, kā šos zaudējumus, kas ir radušies, segt. Tas nav vienkārši,” skaidroja ministre.

Viņa sacīja, ka cieš lieli projekti, tostarp plānotā Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveide: “Jāatzīst, ka šobrīd uz jautājuma zīmes ir ļoti liels mecenātisma projekts, kur ir apvienojušies arī šie divi nosauktie mecenāti - tas ir Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs. Kas notiks tālāk, ir grūti pateikt. Tas ir lielā mērā saistīts ar to, kā šis likvidācijas process virzīsies uz priekšu.”

Tāpat Melbārdi uztrauc laikmetīgās mākslas kolekcijas liktenis. Arī to varētu ietekmēt “ABLV Bank” likvidācijas process. “Mums kā Kultūras ministrijai ir arī uzmanīgi jāseko līdzi, kas notiek ar laikmetīgās mākslas kolekciju, kas ir “ABLV Bank” aktīvs. Mēs nekādā gadījumā nedrīkstam pieļaut šīs kolekcijas izsolīšanu un sadalīšanu,” raidījumā uzsvēra kultūras ministre.