Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jēkabpils mērs: Situācija domē ir sarežģīta

© F64

Situācija, protams, ir smaga, bet pagaidām viss ir nokārtojies un varas maiņa pašvaldībā nav izdevusies, atzina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

"Izskatās, ka iepriekšējā pašvaldības vadība nevar samierināties ar izveidojušos situāciju un regulāri mēģina gāzt varu. Viņiem ar varas solījumu izdevās pārvilināt Nacionālās apvienības deputāti un šoreiz situācija pašvaldībā bijusi ļoti tuva tam, lai notiktu varas maiņa. Bet situāciju ir izdevies noregulēt un ceru, ka tuvākajā laikā mainīt varu domē neizdosies," skaidroja Ragainis.

Patlaban koalīciju Jēkabpils domē veido seši deputāti. Tik pat deputātu ir opozīcijā. Viens deputāts nav ne tur, ne tur, taču viņš ir pietiekami pragmatisks un ieinteresēts pilsētas attīstībā, ka spēs pieņemt pareizos lēmumus, pauda Jēkabpils mērs.

"Mēs ejam savu ceļu, darām savu darbu un iepriekšējai pašvaldības vadībai droši vien nepatīk tas, ka tiek mainīta vecā kārtība un sadzīve. Iespējams, viņi nevar samierināties ar to, ka kāds tagad ir vai nu labāks vai dara kaut ko, ko viņi nekad nav darījuši," skaidroja Ragainis.

Bijušais Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičš (Jēkabpils reģionāļā partija), aģentūrai LETA atzina, ka acīmredzot ir iemesli tam, ka situācija ar spēku samēru pašvaldībā pamazām sāk izlīdzināties.

"Ja iepriekš sešu deputātu koalīciju pašvaldībā atbalstīja arī divi deputāti, kas oficiāli tai nebija pieslējušies, tad tagad, iespējams, kaut kas nav ticis padalīts un Nacionālās apvienības deputāte nolēmusi koalīciju vairs neatbalstīt. Tas koalīcijai varētu būt stimuls kaut ko mainīt savā līdzšinējā darbības stilā," norādīja Salcevičs.

Kāds būs turpmākais spēku samērs Jēkabpils domē un kā notikumi attīstīsies nākotnē, Jēkabpils bijušais mērs neņēmās prognozēt, taču atzina, ka pilsētai vislabāk būtu, ja visi deputāti tomēr sēstos pie viena galda, sadalītu pienākumus, nevis pīrāgu, un visi kopā strādātu pilsētas labā.

Jēkabpils domes deputāte Kristīne Ozola (Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”) aģentūrai LETA paskaidroja, ka mainīt savu nostāju attiecībā uz koalīcijas atbalstu viņai likusi Jēkabpils domes vadības līdzšinējā rīcība.

"Ir bijuši jautājumi, kas pieņemti vienprātīgi domes sēdēs, ir bijuši jautājumi, kur mans viedoklis ir atšķīries. Koalīcijas līgumu es nebiju parakstījusi, bet atbalstīju Ragaiņa ievēlēšanu priekšsēža amatā. Šobrīd esmu nedaudz vīlusies viņa vadības stilā, tāpēc nevaru teikt, ka pilnībā viņu atbalstu," skaidroja Ozola.

Deputāte norādīja, ka viņai nepatīkot atmosfēra domē, attieksme pret citādi domājošiem deputātiem, reizēm viņu ignorēšana un nerēķināšanās ar citu deputātu viedokļiem. "Domes sēdē joprojām nav ticis skatīts jautājums, kurus esmu iniciējusi vēl pagājušā gada septembrī, kas paredz pieminekļa - Lielgabala pārvietošanu uz Brāļu kapiem un pārapbedīšanās darbu finansēšanu gadījumā, ja tur tiktu atrastas Otrā pasaules kara karavīru mirstīgās atliekas. Daudzi citu manis rosināto jautājumu izskatīšana arī ir gājusi ļoti smagi, gandrīz vai ar ultimātu palīdzību," skaidroja Ozola.

Tāpat Ozola pauda nepatiku par to, kādu nostāju pašvaldība ieņēmusi strīdā starp LTV raidījumu "Aizliegtais paņēmiens" un uzņēmumu "Ošulakns". Pēc deputātes domām pašvaldības vadībai šajā strīdā vajadzējies ieturēt neitrālāku pozīciju.