Policijas priekšnieks Voins: Platacim draudēja

Advokāta Aināra Platača izgaišana nav paša inscenēta, un visticamāk pret viņu pastrādāts noziegums. Iespējams, ka viņš nogalināts. Šādus secinājumus policija izdarījusi, izpētot vairākus lietas pavedienus.

Valsts policijas (VP) priekšnieks ģenerālis Valdis Voins stāsta, ka par labu šai versijai liecina gan izmeklēšanā atklātas nianses, gan arī fakts, ka par A. Plataci jau nedēļu nekas nav zināms. Intervijā Latvijas Radio VP šefs uzsver, ka "Platača pazušanā, iespējams, iesaistītās personas ir sabiedrībā pietiekami pazīstamas, plašsaziņas līdzekļos tās ir minētas. Ir vairāki momenti, kas liecina, ka vairāki cilvēki izteikuši Platacim draudus saistībā ar viņa profesionālo darbību." Konkrētas personālijas V. Voins pagaidām neatklāj.

A. Platača tuvākie kolēģi ir sadrūmuši, un viņu balsis ir svina pelēkas. "Man nav nekas zināms par slaveniem cilvēkiem, kuri varētu būt draudējuši Aināram," skumji saka advokāts Uldis Cakars. Savukārt Aloizs Vaznis norāda uz kādu krimināllietu, kurā par draudu izteikšanu A. Platacim tika apsūdzēts Krievijas uzņēmējs Grigorijs Rabinovičs. Lieta tika sākta pirms 14 mēnešiem, un, kaut arī A. Plataci atzina par cietušo, process vēlāk tika izbeigts.

Pastāv versija, ka A. Platača izgaišana varētu būt saistīta ar Daugavpils vicemēra Grigorija Ņemcova slepkavību, jo viņš bija Daugavpils domes deputāta Riharda Eigima advokāts. Policija saistību šajās lietās nesaskata. Atgādinām, ka G. Ņemcovs tika nogalināts 16. aprīlī ap plkst. 17 Daugavpils centrā, Lāčplēša ielā, arkā pie Zobārstniecības poliklīnikas, ar diviem šāvieniem galvā.

Aizdomīga ir arī lieta, kurā iesaistīta lidaparātu apkopes kompānija Konkors. Viens no uzņēmuma īpašniekiem Sergejs Ratņikovs protestēja, ka otrs īpašnieks Aleksandrs Sadovojs viņu nelikumīgi izstūmis no biznesa. VP Ekonomikas policijas pārvaldē par šo gadījumu tika sākts kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā, un A. Platacis uzņēmās A. Sadovoja aizstāvību.

Jaunākie atklājumi liecina, ka advokāts pagājušās pirmdienas vakarā pirms pazušanas tomēr bija nokļuvis savās mājās. Viņa kaimiņa, miljonāra Jūlija Krūmiņa īpašuma videonovērošanas sistēma fiksējusi, ka A. Platacis ap plkst. 19.40 iegriezies mājās, vēsta raidījums Nekā personīga. Pēc desmit minūtēm viņš devies prom. Nav zināms, ar ko advokātam bija plānota tikšanās, pēdējās stundās viņš nevienam nebija zvanījis.

Policija pieļauj, ka A. Platacis varētu būt nogalināts vai nolaupīts netālu no mājām Muceniekos, kur tika atrasta viņa automašīna. Otra versija – noziegums pret advokātu pastrādāts jau pie viņa mājās.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.