Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Otrdiena būs krietni vēsāka

© F64

Otrdienas rītā Latvijā mākoņi daļēji klāj debesis un vietām - galvenokārt Vidzemē - nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdienas vakarā un aizvadītajā naktī daudzviet Latvijā - īpaši valsts dienvidos, sākot no rietumiem, - bija lietusgāzes, vietām kopā ar krusu un pērkonu, daudzviet ar vēja brāzmām līdz 16 metriem sekundē. Savukārt Lietuvā pērkona lietusgāzes skāra praktiski visu valsti, atnesot vairāk nekā desmit tūkstošu zibens spērienu.

Otrdiena Latvijā būs krietni vēsāka nekā pirmdiena, vietām - pārsvarā valsts austrumos - nedaudz īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs daļēji apmākušās, gaišākā diena gaidāma Kurzemē, bet biezākā mākoņu sega - Latvijas austrumos.

Visā valstī vējš iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, brāzmās tas pūtīs a ātrumu 9-14 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs no +3..+4 grādiem Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē un vietām valsts ziemeļaustrumos līdz +13 grādiem dažviet dienvidos.

Rīgā nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un starp mākoņiem brīžiem parādīsies saule, ziemelis brāzmās pūtīs līdz 12 metriem sekundē un gaisa temperatūra nepārsniegs +9 grādus.

Skandināvijā pastiprinās anticiklons, tā ietekmē tuvākās dienas gaidāmas sausas un saulainas. Otrdien strauji kāps atmosfēras spiediens; no rīta tas ir 756-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.