Cilvēkus aizkustina labestības ideja

Par tradīciju kļuvusī labdarības akcija Labestības diena vakar notika ceturto reizi. Šoreiz tās mērķis bija savākt 33 646 latus smagi slimu bērnu ārstēšanai.

Cilvēku atsaucība, par spīti krīzei, allaž bijusi tik dāsna, ka izdevies palīdzēt ne tikai tiem bērniem, kuriem ziedojumi vākti, bet vēl vairākiem citiem, jo naudas pieticis un palicis pāri. Pusotru gadu vecajai Lanai vajadzīgs dzirdes aparāts, 19 gadus vecajai Annai – operācija Vācijā, acu operācija nepieciešama trīs gadus vecajam Rolandam, bet piecgadīgajam Vladislavam ir cerība saņemt atbilstošu palīdzību Truskavecā.

Vakar arī Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicināja iedzīvotājus būt atsaucīgiem un līdzcietīgiem un doties ziedot asinis labdarības maratona Labestības diena laikā. VADC pārstāve Zane Mistre Neatkarīgo informēja, ka cilvēki bijuši negaidīti aktīvi, – dažu stundu laikā Kongresu namā asinis ziedot ieradās 212 cilvēki, bet dažādu indikāciju dēļ reāli ziedotāji bija 156. "Tas ir ļoti liels skaitlis, ņemot vērā, ka donoru pieņemšana ilga dažas stundas," priecājās Z. Mistre. Piemēram, 2008. gadā asinis ziedoja 119 donori, bet pērn – 162 cilvēki. Līdz šim četrās Labestības dienas akcijās Latvijas iedzīvotāji saziedoja 610 946 latus un 56 santīmus, ļaujot palīdzēt 135 bērniem.

Latvijā

Ukraiņu bērniem jāintegrējas Latvijas sabiedrībā, taču valsts vēl nav pilnībā izplānojusi, kas, kā un par kādu naudu šiem bērniem iemācīs latviešu valodu. Skolas jau tagad ceļ trauksmi. Tikmēr Saeima pirmajā lasījumā atbalstījusi izmaiņas Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas paredz, ka no nākamā gada 1. septembra ukraiņu bērniem Latvijā būs pienākums mācīties klātienē.

Svarīgākais