Bērni no Rēzeknes bērnu patversmes atpūtīsies Saulkrastos

Šovasar sešas dienas augusta sākumā bērni no Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Bērnu patversmes pavadīs Saulkrastu jauniešu mītnē "Inčupe".

Šopavasar Bērnu patversme iesniedza Rietumu bankas Labdarības fondā projekta pieteikumu par bērnu brīvā laika lietderīgu pavadīšanu "Vasaras sapnis pie jūras". Labdarības fonds piešķīra tam 976 latu finansējumu. Projektā sabiedriski aktīvākie, disciplinētākie, sekmīgākie bērni iegūs iespēju vasarā sešas dienas atpūsties pie jūras.

Rēzeknes Bērnu patversmei izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Rietumu bankas Labdarības fondu. 2008.gadā fonds atbalstīja tās sagatavoto projektu "Rēzeknes pilsētas Bērnu patversmes sporta istabas labiekārtošana", kā rezultātā sporta istaba aprīkota ar jaunu inventāru - biljarda un tenisa galdiem, batutu, daudzfunkcionālu galda spēli, zviedru sienu un basketbola grozu.

Bērnu patversmē pašlaik dzīvo 36 bērni vecumā no 2 līdz 19 gadiem. Pārsvarā visi mācās pilsētas skolās. Ar nepacietību bērni gaida vasaras brīvlaiku, kad varēs atpūsties, vairāk uzturēties svaigā gaisā, braukt ekskursijās, iet pārgājienos, iegūt jaunas zināšanas un iespaidus.

Vairākums patversmes iemītnieku nekad nav redzējuši jūru, daudzi nav bijuši Rīgā, tāpēc atpūta pie jūras bērniem kļūs par neaizmirstamu vasaras piedzīvojumu. Bērnu patversmes darbinieku ilggadējā pieredze liecina, ka bērnu uzvedība izbraucienu laikā krasi mainās - bērni kļūst disciplinēti, atbildīgi, izpalīdzīgi.

Aktivitātēs būs iesaistīti tie bērni, kuriem uzlabojušās sekmes skolā un nav disciplināru pārkāpumu. Paredzēts, ka bērni apmeklēs atrakciju parku "Go Planet", Rīgas Zooloģisko dārzu, atpūtas centru "Lido", Minhauzena muzeju Duntē un velosipēdu muzeju Saulkrastos.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais