Diskusijā par drošību uzsver sabiedrības nozīmi

Drošība ir viens no tiem jautājumiem, kas vienmēr ir sabiedrības uzmanības centrā, šodien uzstājoties ar uzrunu NATO Parlamentārās asamblejas Rīgas sesijas Drošības civilās dimensijas komitejā sacīja Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļas profesore Žaneta Ozoliņa.

Profesore uzsvēra, ka drošas vides radīšanā liela nozīme ir arī pilsoniskai sabiedrībai.

Viņa norādīja, ka, piemēram, Eiropā 50% sieviešu, saskaņā ar pētījumu datiem, ir saskārušās ar vardarbību ģimenē, bet Balkānu valstīs 20% līdz 30% sieviešu ir cietušas no vardarbības ģimenē.

Ozoliņa apgalvoja, ka svarīgi ir apvienot spēkus, lai varētu sasniegt rezultātus un domāt arī par to kā nodrošināt indivīdi drošību.

Tāpat viņa norādīja, ka mēs dzīvojam laikmetā, kad ir jācīnās ar dažādām infekcijas slimībām, kāda, piemēram, bija putnu gripa un tās apkarošanā bija nepieciešama citu valstu globāla iesaistīšanās.

Kā ziņots, šodien Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, NATO Parlamentārās asamblejas Rīgas sesijas laikā norisinājās Aizsardzības un drošības komitejas, kā arī Drošības civilās dimensijas komitejas sēdes.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais