Portāls: RAKUS vadītājs saņem 8000 eiro mēnesī par personāla atlasi un regulāriem atvaļinājumiem?

© F64

Portāls Pietiek.com raksta par īpatnējiem lēmumiem no Veselības ministrijas puses, algojot slimnīcu vadītājus.

Portāls vērš uzmanību, ka daudzus pārsteidzis VM lēmums par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāju iecelt Imantu Paeglīti, kuram neesot pieredze vai izglītība veselības jomā, kā arī alga būs 8000 eiro mēnesī.

Pietiek norāda, ka ministre Anda Čakša pirms vairāk nekā trīs mēnešiem solīja, ka Paeglītis nāks ar jaunām vēsmām un lielām pārmaiņām, tomēr tas neesot noticis - vien palielinātas mediķu algas, par kurām pats slimnīcas vadītājs apgalvo, ka neesot kompetents spriest.

Vienlaikus, RAKUS ir izsludināti konkursi vairākos amatos, tostarp finanšu direktors un ārstniecības direktors, kuros prasības un gaidāmie pienākumi esot ievērojami.

Līdz ar to, kā secina portāls, esot absurda situācija, kurā vadošajiem darbiniekiem jābūt ievērojami kompetentākiem, nekā viņu vadībai. Piedevām, algas viņiem, protams, būs ne tuvu 8000 eiro apmēra...

''Vai I.Paeglītis pamatojumu savai algai 8000 eiro saskata atbilstoša personāla atlasē - un tad valde varēs mierīgi sanākt reizi mēnesī tikai uz valdes sēdēm un pieņemt profesionālus un izsvērtus lēmumus, ko par ievērojami zemāku atalgojumu būs sagatavojuši darbā pieņemtie direktori un padotie, un regulāri doties atvaļinājumā, kā to jaunais vadītājs jau ir paspējis šajā īsajā laikā jaunajā amatā,'' raksta Pietiek.

Svarīgākais