Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Notiks labdarības akcija "Labestības diena"

Ceturto gadu pēc kārtas telekompānija LNT šodien rīkos labdarības akciju "Labestības diena", kuras mērķis ir palīdzēt smagi slimiem bērniem, saziedojot naudu viņu ārstēšanai.

"Labestības dienas" laikā iecerēts savākt 33 646 latus un 34 santīmus, lai palīdzētu četriem smagi slimiem bērniem.

Līdz šim četrās "Labestības dienu" akcijās ar visu Latvijas iedzīvotāju atbalstu un palīdzību izdevies savākt 610 946 latus un 56 santīmus, ļaujot palīdzēt 135 bērniem.

Akcijas rīkotāji cer, ka arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, izdosies saziedot tik daudz naudas, lai palīdzētu ne tikai četriem smagi slimajiem bērniem, bet arī vairākiem citiem slimiem bērniem.

Pirmais no bērniem, kuram šogad plānots palīdzēt, ir pusotru gadu vecā Lana, kura ir nedzirdīga. Lai Lana dzirdētu, viņai nepieciešams digitālais dzirdes aparāts, un tam ir nepieciešami 2200 lati.

Palīdzība tiks sniegta arī trīs gadus vecajam Rolandam, kurš neredz. Lai viņš redzētu, nepieciešams veikt acu tīklenes operāciju, kurai nepieciešami 1800 lati.

"Labestības dienā" 23 895 latus iecerēts veltīt 19 gadus vecajai Annai, kura nestaigā, bet operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā varētu dot iespēju meitenei iet patstāvīgi.

Labdarības akcijas laikā 5751 latu iecerēts veltīt piecus gadus vecajam Vladislavam, kuram ir bērnu cerebrālā trieka. Vladislavam rehabilitācija un ārstēšana būs nepieciešama visu mūžu, bet patlaban viņam var palīdzēt ārsti starptautiskajā rehabilitācijas klīnikā Truskavecā.

Ziedot naudu labdarības akcijai "Labestības diena" var pa tālruni 9000 6383, maksājot par zvanu vienu latu, tāpat var ziedot portālā "ziedot.lv", "Swedbank" filiālēs un bankomātos visā Latvijā, kā arī visos lielveikalu tīkla "Rimi" un "Supernetto" veikalos.